Anglo Belgian Corporation zet trainingscentrum op in Saoedi-Arabië

Bedrijfsnieuws 30/01/2018 15:11:23

Het centrum wordt gevestigd in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh en is gericht op onderhoud van energie besparende generatorsets van Anglo Belgian Corporation.

Lees hieronder verder   
engineeringnet-tv

Verwant

Wallonië pompt 20 miljoen euro in renovatie stuwdam

Jan De Nul haalt grote Ecuadoraanse opdracht binnen

NMBS opent nieuwe tractiewerkplaats in Hasselt

Volledig gecertificeerde Industrial Sampling Engineers bij Mechatest - techniek

Dredging International en Van Oord halen Pools contract binnen

Prijzenregen op Euromaintenance 2018

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/10) Crowdfunding voor drie nieuwe waterkrachtcentrales in Wallonië

(17/10) Ardo verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ 2018

(15/10) Hans Casier wordt nieuwe voorzitter essenscia

(15/10) RWE haalt Nederlandse STEG-centrale van onder het stof

(11/10) Europees consortium demonstreert ondergrondse seizoensopslag zomerwarmte

(10/10) Winnaars van EIT Awards 2018 bekendgemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft Riyadh als locatie gekozen voor dit trainingscentrum, omdat het een centraal gelegen plek is in het Midden-Oosten, aldus Vincent Pirot, de regionale verkoopmanager van ABC.

De stad is goed bereikbaar voor mensen uit andere Arabische Golfstaten, zoals Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, en nabij gelegen landen als Egypte.

Het nieuws over de vestiging van het trainingscentrum werd onlangs aangekondigd tijdens een presentatie van Anglo Belgian Corporation in de Belgische ambassade in Saudi-Arabië, waarbij onder meer de Belgische ambassadeur Geert Criel aanwezig was. De presentatie ging over energie besparende dieselmotoren, zoals Genset generatoren.

Het trainingscentrum wordt opgezet omdat er veel vraag naar is, aangezien de meeste klanten die Genset generatoren gebruiken, ook getraind moeten worden in het onderhoud van de machines. Circa 80% van het onderhoud kan dan worden uitgevoerd door de klant zelf.

Ambassadeur Criel stelde na afloop van de presentatie dat energie-efficiëntie een van de belangrijkste strategische thema's van Saoedi-Arabië is, wat is vastgelegd in de Saudi Vision 2030. Ongeveer 38% van de Saoedi-Arabische olie en gas wordt lokaal verbruikt, voornamelijk in de transport sector en bij de productie van elektra.

Doel is om 1,5 miljoen vaten olie per dag te gaan besparen, ofwel circa 15% van de totale olieproductie van het land. << (Lydia Heida) (foto: ABC)

ACHTERGROND
ABC vervaardigt diverse typen Genset generatoren, tot 4.000 kWm, en met directe brandstofinspuiting, turbo-oplader en luchtkoeler. Twee typen, de EDZC en E(V)DZC kunnen draaien op zware brandstof, plantaardige olie en dierlijke vetten. De motoren zijn energie-efficiënt en tegen lage kosten verkrijgbaar.

Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de belangrijkste producenten van diesel-, HFO- en dual-fuel middellopende motoren, alsmede van gensets voor de energiemarkt. De hoofdzetel is in Gent gevestigd. ABC werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof, en dus minder uitstoot. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

ifm sensoren met open IO-Link bouwsteen voor Industrie 4.0 - advertorial

Tot nog toe bleef Industrie 4.0 een vaag concept, maar we schuiven nu stilaan in een tweede of zelfs derde fase. De focus ligt niet zozeer meer op automatisering, wel op flexibiliteit.

Jan De Nul Group bestelt geavanceerde monopile gripper bij Huisman

Het gaat om de levering van de meest geavanceerde monopile gripper tot op heden, die zal worden gebruikt voor de installatie van de monopiles voor windmolenparken, zoals Northwester 2.

Sweco blijft op overnamepad

Sweco Belgium heeft Planet Engineering (ingenieurs- en adviesbureau gespecialiseerd in stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, utiliteitsbouw, veiligheidscoördinatie, EPB en EPC) overgenomen.

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

VersaSense, een industrieel internet of things (IIoT) bedrijf, heeft een financieringsronde met het Gemma Frisius Fonds beëindigt, waarbij meer dan 1 miljoen euro aan fondsen werd opgehaald.

3.870 fotovoltaïsche panelen voor ULB

Tegen eind dit jaar zullen deze panelen met een capaciteit van 1,3 MW op verschillende campussen van de ULB geïnstalleerd worden. Het project kadert in het duurzame energiebeleid van de ULB.

Aandrijvingen: van motor- naar systeemefficiëntie? - artikel

Interessante ontwikkelingen vonden we tijdens Hannover Messe 2018 vooral bij de elektromotoren. Het voorbije decennium stonden die in het teken van efficiëntie.

Haven van Antwerpen organiseerde eerste chainPORT hackathon

Aan de hackathon deden ruim 400 deelnemers mee, waarbij het winnende team van het bedrijf Rombit een oplossing uitwerkte voor de optimalisatie van de opgegeven ‘Expected Time of Arrival’.

Verpakkingstechniek van Arburg: alles uit één hand - advertorial

In de verpakkingsbranche ligt de nadruk op precisie, reproductie, efficiëntie, lage stukprijzen en korte cyclustijden. Arburg biedt daarom specifieke verpakkingsmachines en -installaties aan

Vansichen Lineairtechniek viert
haar 25e verjaardag

In oktober vierde Vansichen Lineairtechniek haar 25-jarig bestaan. Het Hasseltse bedrijf startte in 1993 met de verkoop van standaard lineaire componenten. Intussen is het ook dé Belgische specialist bij uitstek voor de bouw van robottracks en dat voor verschillende robotfabrikanten, waaronder FANUC. >>

Partners