Anglo Belgian Corporation zet trainingscentrum op in Saoedi-Arabië

Bedrijfsnieuws 30/01/2018 15:11:23

Het centrum wordt gevestigd in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh en is gericht op onderhoud van energie besparende generatorsets van Anglo Belgian Corporation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ook Desiro-vloot van NMBS lijdt onder extreme hitte

Sandra Gottcheiner wordt directrice SPIE Building Systems

Een verjongingskuur voor uw machinepark? - whitepaper

Miljarden investering in ethaankraker en propaandehydrogeneringsfabriek

Tideway verdubbelt productiecapaciteit met nieuw kabellegschip

Jan De Nul haalt 2 Argentijnse contracten binnen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Saltex 2018

Messe Dornbirn

van 12/09/2018 tot 13/09/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(9/8) Spam blijft favoriete techniek van cybercriminelen

(7/8) AB InBev wil duurzaamheids-uitdagingen aanpakken via 100+ Accelerator

(6/8) Veldproeven met 5G in autoproductie gestart

(26/7) ArcelorMittal realiseert All Weather Terminal in North Sea Port

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft Riyadh als locatie gekozen voor dit trainingscentrum, omdat het een centraal gelegen plek is in het Midden-Oosten, aldus Vincent Pirot, de regionale verkoopmanager van ABC.

De stad is goed bereikbaar voor mensen uit andere Arabische Golfstaten, zoals Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, en nabij gelegen landen als Egypte.

Het nieuws over de vestiging van het trainingscentrum werd onlangs aangekondigd tijdens een presentatie van Anglo Belgian Corporation in de Belgische ambassade in Saudi-Arabië, waarbij onder meer de Belgische ambassadeur Geert Criel aanwezig was. De presentatie ging over energie besparende dieselmotoren, zoals Genset generatoren.

Het trainingscentrum wordt opgezet omdat er veel vraag naar is, aangezien de meeste klanten die Genset generatoren gebruiken, ook getraind moeten worden in het onderhoud van de machines. Circa 80% van het onderhoud kan dan worden uitgevoerd door de klant zelf.

Ambassadeur Criel stelde na afloop van de presentatie dat energie-efficiëntie een van de belangrijkste strategische thema's van Saoedi-Arabië is, wat is vastgelegd in de Saudi Vision 2030. Ongeveer 38% van de Saoedi-Arabische olie en gas wordt lokaal verbruikt, voornamelijk in de transport sector en bij de productie van elektra.

Doel is om 1,5 miljoen vaten olie per dag te gaan besparen, ofwel circa 15% van de totale olieproductie van het land. << (Lydia Heida) (foto: ABC)

ACHTERGROND
ABC vervaardigt diverse typen Genset generatoren, tot 4.000 kWm, en met directe brandstofinspuiting, turbo-oplader en luchtkoeler. Twee typen, de EDZC en E(V)DZC kunnen draaien op zware brandstof, plantaardige olie en dierlijke vetten. De motoren zijn energie-efficiënt en tegen lage kosten verkrijgbaar.

Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de belangrijkste producenten van diesel-, HFO- en dual-fuel middellopende motoren, alsmede van gensets voor de energiemarkt. De hoofdzetel is in Gent gevestigd. ABC werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof, en dus minder uitstoot. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Eplan Data Portal: de weg naar de ideale set apparaatgegevens - techniek

De beschikbaarheid van digitale apparaatgegevens vormt de sleutel tot efficiënte engineering. De grootste uitdagingen zijn zowel de gegevenskwaliteit als de omvang van deze gegevens.

Derde proefboring diepe geothermie op Balmatt-site afgerond

Eind juli heeft Smet-Daldrup de derde boring in Mol-Donk succesvol afgerond. De put heeft een lengte van maar liefst 4.905 meter en is tot op een verticale diepte van 4.235 meter geboord.

Hot topic op Valve World Expo 2018: gasopslag-installaties

Omdat hernieuwbare energie steeds meer aan belang wind in Europa, zal er om pieken op te vangen steeds vaker gebruik van gas gemaakt worden om elektriciteit te produceren.

AB InBev wil duurzaamheids-uitdagingen aanpakken via 100+ Accelerator

AB InBev nodigt academici, ondernemers, wetenschappers en technologen uit om deel te nemen aan de 100+ Accelerator om enkele wereldwijde duurzaamheids-vraagstukken op te lossen.

Duitse Bank KfW wordt partner van Elia in 50Hertz

Elia heeft de laatste 20% aandelen van IFM in Eurogrid gekocht. De bijkomende participatie zal onmiddellijk verkocht worden aan Duitse staatsbank Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Bezoek de Staübli Robotics Days - uitnodiging

Tijdens de Stäubli Robotics Days worden bezoekers vergast op interessante lezingen maar ook kunnen ze er talrijke democellen en een ruim gamma robotica randapparatuur aan de slag zien.

Veldproeven met 5G in autoproductie gestart

Audi en Ericsson gaan 5G technologie proefdraaien in de autoproductie. Ze onderzoeken hoe ver ze met de draadloze 5G kunnen als toekomstbestendige communicatietechnologie.

GeoSea voltooit installatie ‘suction bucket jackets’ voor Duits windpark

Eind juli landde de laatste ‘suction bucket jacket’-fundering op de zeebodem van het Duitse offshore windturbinepark Borkum Riffgrund 2. Het einde van de installatie van 20 funderingen.

Partners