Anglo Belgian Corporation zet trainingscentrum op in Saoedi-Arabië

Bedrijfsnieuws 30/01/2018 15:11:23

Het centrum wordt gevestigd in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh en is gericht op onderhoud van energie besparende generatorsets van Anglo Belgian Corporation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Staalconstructies: voordelig voor economie en milieu

P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

Nieuwe naam onderstreept warm hart voor techniek - advertorial

Rental Pumps: uw pompenpartner bij uitstek - advertorial

Atlas Copco neemt Duitse pompendistributeur over

Help, de voorraad technici is opgebruikt - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/2) “Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

(18/2) Energieopbrengst van tweezijdige PV-systemen nauwkeurig berekenen

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft Riyadh als locatie gekozen voor dit trainingscentrum, omdat het een centraal gelegen plek is in het Midden-Oosten, aldus Vincent Pirot, de regionale verkoopmanager van ABC.

De stad is goed bereikbaar voor mensen uit andere Arabische Golfstaten, zoals Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, en nabij gelegen landen als Egypte.

Het nieuws over de vestiging van het trainingscentrum werd onlangs aangekondigd tijdens een presentatie van Anglo Belgian Corporation in de Belgische ambassade in Saudi-Arabië, waarbij onder meer de Belgische ambassadeur Geert Criel aanwezig was. De presentatie ging over energie besparende dieselmotoren, zoals Genset generatoren.

Het trainingscentrum wordt opgezet omdat er veel vraag naar is, aangezien de meeste klanten die Genset generatoren gebruiken, ook getraind moeten worden in het onderhoud van de machines. Circa 80% van het onderhoud kan dan worden uitgevoerd door de klant zelf.

Ambassadeur Criel stelde na afloop van de presentatie dat energie-efficiëntie een van de belangrijkste strategische thema's van Saoedi-Arabië is, wat is vastgelegd in de Saudi Vision 2030. Ongeveer 38% van de Saoedi-Arabische olie en gas wordt lokaal verbruikt, voornamelijk in de transport sector en bij de productie van elektra.

Doel is om 1,5 miljoen vaten olie per dag te gaan besparen, ofwel circa 15% van de totale olieproductie van het land. << (Lydia Heida) (foto: ABC)

ACHTERGROND
ABC vervaardigt diverse typen Genset generatoren, tot 4.000 kWm, en met directe brandstofinspuiting, turbo-oplader en luchtkoeler. Twee typen, de EDZC en E(V)DZC kunnen draaien op zware brandstof, plantaardige olie en dierlijke vetten. De motoren zijn energie-efficiënt en tegen lage kosten verkrijgbaar.

Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de belangrijkste producenten van diesel-, HFO- en dual-fuel middellopende motoren, alsmede van gensets voor de energiemarkt. De hoofdzetel is in Gent gevestigd. ABC werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof, en dus minder uitstoot. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Snelle installatie van Rockwell Automation / Allen Bradley PLC’s - techniek

Na een succesvolle introductie van de complete range ServoStep geïntegreerde motoren, geeft JVL, vertegenwoordigd door Rotero uit Mechelen, nu de eerste ‘Add-On’ instructies vrij.

21 miljoen euro voor nieuwe productielijn Janssen Pharmaceutica

Naast productielijnen in Puerto Rico en Italië investeerde het bedrijf ook 21 miljoen euro in de bouw van een nieuwe productielijn op de Janssen Campus in Beerse.

Umicore gaat batterijcellen uit Formule E recycleren

Het ABB FIA Formula E Championship gaat samenwerken met Umicore voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de afgelopen elektrische straatraces werden gebruikt.

Restalcohol omgezet tot biobrandstof

Het brouwen van steeds meer alcoholvrije bieren, betekent ook meer restalcohol. De alcohol die na de fermentatie uit de bieren wordt gehaald, werd tot nu toe gewoon gezien als restafval.

“Cobot bezorgt onze werknemers meer controle over hun werk” - artikel

Eén van de ‘early adopters’ van de cobot is Mariasteen uit Gits, één van de grootste maatwerkbedrijven van ons land. Seriegroottes verkleinen en de complexiteit neemt toe.

Indumation 2019 kan uitstekende cijfers voorleggen

De 5de editie van Indumation, die liep van 6-8 februari in Kortrijk Xpo, kon 10.414 bezoekers verwelkomen. Daarnaast was er een recordaantal exposanten en groeide de vakbeurs in oppervlakte.

Aangepaste kennis nodig in logistiek sector door digitalisering - column

Digitalisering en robotisering veroorzaken een omwenteling in de logistiek en hebben een effect op de gevraagde vaardigheden van professionals. Logistiek wordt ook steeds belangrijker.

Nieuwe versie van de Uniflex krimppers S 7 - techniek

De HM 10, nu de S 7 genoemd, staat al sinds 1972 in de reeks Uniflex-producten. Met zijn glijlagertechnologie heeft de S 7 veel voordelen voor de huidige industriële slangwerkplaatsen.

Nieuwe Benelux vestiging voor BLM Group

Met de oprichting van BLM Group Benelux heeft BLM Group (wereldwijde partner voor de buisbewerkings-industrie) een eigen verkoop- en servicevestiging voor de Benelux in gebruik genomen. Dit zijn de adresgegevens van deze nieuwe vestiging: Doornhoek 3776, NL-5465 TA Veghel, tel: +31 (0) 413 745 040, email: mail@blmgroup.nl >>

Partners