Anglo Belgian Corporation zet trainingscentrum op in Saoedi-Arabië

Bedrijfsnieuws 30/01/2018 15:11:23

Het centrum wordt gevestigd in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyadh en is gericht op onderhoud van energie besparende generatorsets van Anglo Belgian Corporation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Plannen Aerocircular in stroomversnelling

Jubileumuitreiking SKF-scholenwedstrijd

Infrabel ontwikkelde innovatief wisselmeetsysteem

Wereldprimeur: zware testfaciliteit voor gelaste verbindingen bij TU Delft

Het onderhouden van kennis over onderhoud - whitepaper

Belven opent kantoor in Dubai

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Masterclass 'Design for additive manufacturing'

Zwijnaarde / Seraing

van 25/04/2018 tot 22/05/2018

Expert in lean en productiemanangement: value stream mapping

SBM Gent

van 16/05/2018 tot 23/05/2018

Optimaliseren en integreren van mijn onderhoudsplan in de bedrijfsprocessen

SBM Gent

van 16/05/2018 tot 6/06/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(17/5) Flanders Make investeert 15 miljoen euro in West-Vlaanderen

(16/5) Inhuldiging grootschalig Europees batterijproject op Terhills-site

(14/5) Antwerpse haven en Fluxys zoeken oplossing rond CO2-opvang

(14/5) PSA Groupe kiest Punch Powertrain voor elektrisch transmissiesysteem

(9/5) Belgische industrie vraagt aangepaste dronewetgeving

(7/5) KU Leuven onderzoekers maken bioplastic uit kaasafval

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Anglo Belgian Corporation (ABC) heeft Riyadh als locatie gekozen voor dit trainingscentrum, omdat het een centraal gelegen plek is in het Midden-Oosten, aldus Vincent Pirot, de regionale verkoopmanager van ABC.

De stad is goed bereikbaar voor mensen uit andere Arabische Golfstaten, zoals Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, en nabij gelegen landen als Egypte.

Het nieuws over de vestiging van het trainingscentrum werd onlangs aangekondigd tijdens een presentatie van Anglo Belgian Corporation in de Belgische ambassade in Saudi-Arabië, waarbij onder meer de Belgische ambassadeur Geert Criel aanwezig was. De presentatie ging over energie besparende dieselmotoren, zoals Genset generatoren.

Het trainingscentrum wordt opgezet omdat er veel vraag naar is, aangezien de meeste klanten die Genset generatoren gebruiken, ook getraind moeten worden in het onderhoud van de machines. Circa 80% van het onderhoud kan dan worden uitgevoerd door de klant zelf.

Ambassadeur Criel stelde na afloop van de presentatie dat energie-efficiëntie een van de belangrijkste strategische thema's van Saoedi-Arabië is, wat is vastgelegd in de Saudi Vision 2030. Ongeveer 38% van de Saoedi-Arabische olie en gas wordt lokaal verbruikt, voornamelijk in de transport sector en bij de productie van elektra.

Doel is om 1,5 miljoen vaten olie per dag te gaan besparen, ofwel circa 15% van de totale olieproductie van het land. << (Lydia Heida) (foto: ABC)

ACHTERGROND
ABC vervaardigt diverse typen Genset generatoren, tot 4.000 kWm, en met directe brandstofinspuiting, turbo-oplader en luchtkoeler. Twee typen, de EDZC en E(V)DZC kunnen draaien op zware brandstof, plantaardige olie en dierlijke vetten. De motoren zijn energie-efficiënt en tegen lage kosten verkrijgbaar.

Het bedrijf behoort wereldwijd tot één van de belangrijkste producenten van diesel-, HFO- en dual-fuel middellopende motoren, alsmede van gensets voor de energiemarkt. De hoofdzetel is in Gent gevestigd. ABC werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof, en dus minder uitstoot. <<

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

B&R presenteerde ACOPOStrak op de Hannover Messe - advertorial

De ACOPOStrak was nu ook te zien op de Hannover Messe 2018. B&R liet daar zien hoe de ultieme productie-efficiëntie bereikt kan worden met het flexibele ACOPOStrak transportsysteem.

Stijn Bijnens wordt CEO van Cegeka

Begin 2019 zal Stijn Bijnens André Knaepen opvolgen als CEO van Cegeka. Knaepen zal zich dan volledig toeleggen op zijn rol als uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur.

Flanders Make investeert 15 miljoen euro in West-Vlaanderen

Flanders Make, het onderzoekscentrum voor de maakindustrie, investeert 15 miljoen euro voor bouw en ontwikkeling van activiteiten in Kortrijk. Het wil van hieruit maakbedrijven ondersteunen.

Antwerp Space stuurt LaRa naar Mars

ESA / PRODEX en Antwerp Space hebben een industrieel contract getekend voor LaRa (Lander Radioscience), een 'martiaans' instrument aan boord ExoMars 2020.

Aandacht voor de nalatenschap van ingenieurs - artikel

2018 is het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Hoewel industrieel erfgoedbeheer al lang ingeburgerd is, mangelt het in België aan een langetermijnvisie. En wat met 'gevaarlijk' erfgoed

1,6 miljoen euro voor technologie tegen drugssmokkel in Antwerpse haven

De Belgische douane gaat dit geld onder meer investeren in draagbare spectrometers voor analyse van verdachte substanties, smart seals en observatiemiddelen voor in de lucht en onder water.

Hays heeft ambitieuze groeiplannen

Rekruteringsbureau Hays wil de komende 4 jaar zijn personeelsbestand verdubbelen. Momenteel zijn er zo’n 200 mensen tewerkgesteld. Dit zou moeten groeien tot 400 consultants.

Hoe zal augmented reality de procesindustrie veranderen? - uitnodiging

Tijdens de drie openingsevents van Endress+Hauser komt u te weten hoe technologische vooruitgang de processen en maintenance in de procesindustrie zal veranderen.

RS Components lanceert DesignSpark Marketplace

RS Components (RS) onthulde een bètaversie van een belangrijk nieuw platform: 'DesignSpark Marketplace'. Hiermee kunnen makers, pro-makers, starters en kleine bedrijven hun eigen uitvindingen en productcreaties aan een breed publiek van collega's en ingenieurs tonen en verkopen. >>

Partners