Belgische startup wil Blockchain kennisplatform worden

Investereum wil de mogelijkheden van Blockchain en cryptocurrencies zoals Bitcoin begrijpelijk maken. Drie experten richten daarom een cryptoclub, een consultancy service en een academy op.

Trefwoorden: #advies, #belegging, #blockchain, #Investereum, #kennisplatform, #startup

Lees verder

Techniek

( Foto: Investereum )

ENGINEERINGNET.BE - Pieter Aertgeerts, Gianni Brisson en Andrew Turner, oprichters Investereum: “Cryptocurrencies en de technologie daarachter (Blockchain) kunnen de wereld veranderen, maar veel particulieren en bedrijven weten nog niet hoe. Dat is het gat in de markt dat wij vullen”.

De startup bestaat uit drie pijlers. In de Club krijgen particulieren op basis van verschillenden abonnementsformules advies over hoe te investeren in cryptocurrencies, waarbij de focus op kennis delen ligt.

De drie oprichters hebben een achtergrond als product- en marketingmanager. Die ervaring stellen ze nu ten dienste van bedrijven die op zoek zijn naar toepassingen op Blockchain.

Brisson: “Meer dan programmeurs, zijn wij productontwikkelaars. Veel bedrijven denken foutief dat Blockchain een oplossing kan zijn voor elke bestaande uitdaging. Wij starten met hen uit te leggen wat Blockchain is en denken samen met hen na over concrete oplossingen voor hun sector.”

Door middel van de Academy willen ze de boodschap van Blockchain verspreiden door middel van workshops, lezingen.

Turner: “We zien onszelf als de evangelisten van Blockchain. We nemen graag de tijd om aan scholen, non-profits of andere organisaties uit te leggen wat de mogelijkheden van de technologie zijn en wat de impact ervan kan zijn op onze maatschappij.”