Contract van 6 miljoen euro voor Arcadis voor uitbreiding Brusselse metro

Arcadis werd door Beliris aangesteld voor de kostenbeheersing, het risicomanagement en de planning voor dit project gedurende de studie- en uitvoeringsfase van de uitbreidingswerken.

Trefwoorden: #adviesbureau, #Arcadis, #Beliris, #ingenieursbureau, #metro, #project, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot website metro3.be )

ENGINEERINGNET.BE - Er komt een nieuwe metrolijn in Brussel: de metrolijn 3 Albert-Bordet.

Dit grote project ter bevordering van de mobiliteit in Brussel omvat het aanpassen van de bestaande tramlijn naar een premetro, maar ook een uitbreiding met 5 km nieuwe metrolijn, volledig automatisch geëxploiteerd, de bouw van 7 nieuwe stations en een onderhouds- en parkeerplaats voor de metrovoertuigen.

Met deze uitbreiding, die een verhoogde metrofrequentie en -capaciteit met zich meebrengt, zal het Brusselse metronetwerk kunnen voldoen aan de verwachte demografische groei. Kantoren, handelszaken, culturele instellingen en scholen worden beter en sneller bereikbaar.

Het nieuwe traject zal lopen van het station Brussel Noord tot aan de nieuwe onderhoudswerkplaats in Haren. De nieuwe stations op deze lijn zijn Liedts, Colignon, Verboeckhoven, Riga, Linde, Vrede en Bordet.

De nieuwe metrotunnel zal zich gemiddeld op 25 à 30 meter diepte bevinden en de stations zijn 3 verdiepingen diep, dit onder andere om de trillingsimpact op de omgeving te beperken. De monotube tunnel met een diameter van 9,8 meter zal geboord worden met een tunnelboormachine.

Dit contract vertegenwoordigt voor Arcadis een totale waarde van ongeveer 6 miljoen euro.