REIN4CED haalt kapitaal op om productie in België te houden

De Leuvense start-up REIN4CED heeft onlangs een grote, succesvolle kapitaalronde afgesloten om een productielijn te ontwikkelen voor onbreekbare composietfietskaders in België.

Trefwoorden: #Finindus, #hybride composiet, #Innovation Fund, #kapitaalronde, #KU Leuven Gemma Frisius Fund, #productielijn, #REIN4CED

Lees verder

Techniek

( Foto: REIN4CED )

ENGINEERINGNET.BE - REIN4CED vond in KU Leuven Gemma Frisius Fund, Finindus en Innovation Fund investeerders, die geloven in het nieuwe hybride composietmateriaal (waarvoor een patent werd aangevraagd) en waarvan het productieproces volledig automatisch verloopt.

Vandaag zijn wielerliefhebbers bang om een valpartij te maken met hun vaak zeer dure fietsen in koolstofvezels. Ze beseffen dat kleine deuken of beschadigingen kunnen leiden tot een plotse en levensgevaarlijke breuk tijdens het fietsen.

Dave Luyckx, Chief Product Officer van REIN4CED: “Ons nieuwe materiaal combineert koolstofcomposieten met speciaal hiervoor ontwikkelde staalvezels. In tegenstelling tot traditionele breekbare composietmaterialen toont dit staalvezelcomposiet een compacte zichtbare deuk bij impact en blijft de integriteit van het kader behouden... net zoals bij een kader in aluminium of staal.”

Door deze kapitaalronde verzekert het bedrijf de financiering om een automatische piloot-productielijn te ontwikkelen in België. Dankzij een nieuwe verwerkingsmethode wordt het nieuwe materiaal gebruikt in een automatische serieproductie en kan uitgekeken worden naar een jaarlijkse productie-output van duizenden tot tienduizenden lichte en onbreekbare fietskaders.

Michaël Callens, CEO van REIN4CED: “Voor ons is de fietsmarkt onze eerste targetmarkt. We zijn er van overtuigd dat de specifieke voordelen ook gegeerd zijn in andere markten waar composieten uitvoerig worden gebruikt, zoals de auto- en luchtvaartindustrie.”