• 14/12/2017

Nieuw draagarmprofiel bij Rittal is in hoogte verstelbaar

Een geoptimaliseerde ergonomie is essentieel op elke werkplek. Machines moeten ook zodanig geconstrueerd zijn dat ze eenvoudig te bedienen zijn, zonder inspanning en belasting.

Trefwoorden: #draagarmprofiel, #ergonomie, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Bedieningsterminals aan machines kunnen met behulp van een draagarmsysteem flexibel en eenvoudig gepositioneerd worden.

Opdat dit zou functioneren voor medewerkers van verschillende grootte, is het noodzakelijk dat deze systemen in hoogte verstelbaar zijn. Om aan deze vraag te voldoen, lanceert Rittal een nieuwe ontwikkeling.

Draagarmsystemen worden overal gebruikt waar besturingsunits of -terminals van machines flexibel in positie gebracht moeten worden. Om zo’n terminal precies af te stemmen op de lichaamsgrootte van de gebruiker en zo een betere ergonomie te bekomen, biedt Rittal een in hoogte verstelbaar profiel voor de CP-draagarmsystemen.

De nieuwe ontwikkeling is verkrijgbaar in twee varianten, resp. met gewichtsklasses van 4 tot 30 kg en van 10 tot 60 kg. Binnen beide bereiken is de belasting traploos instelbaar, zodat de behuizing altijd op de ingestelde hoogte blijft staan. Deze instelling blijft ook bij langdurig gebruik stabiel, corrigeren is niet nodig. In het kwaliteitslabo van Rittal werd dit gedurende meer dan 30 000 cycli getest.

Het in hoogte verstelbare draagarmprofiel kan zonder adapter geïntegreerd worden. Het wordt gemonteerd aan de wand-/machinezijde van het CP 120 systeem. Afhankelijk van de gewichtsklasse kan aan de zijde van de bediener een CP 120 of CP 60 aangebouwd of tot een kleiner systeem gereduceerd worden.

Betrouwbare kabelbeveiliging
De CP-draagarmsystemen bieden binnenin veel ruimte voor kabeldoorvoer. Het doorvoeren van vooraf geassembleerde kabels met connectoren is ook bij dit systeem eenvoudig. Dankzij de hoge beveiligingsklasse (IP 54) zijn kabels betrouwbaar beveiligd tegen invloeden van buitenaf.

De beveiligingsklasse blijft ook gelden bij de integratie van het in hoogte verstelbare draagarmprofiel. De kabels zijn daarbij veilig gescheiden van de beweeglijke onderdelen, zodat door de beweging van de draagarm geen beschadigingen kunnen optreden.

Eenvoudige montage en aanpassing
Bij de ontwikkeling van het draagarmsysteem besteedde Rittal veel aandacht aan een mogelijke éénmansmontage. Hetzelfde geldt voor het nieuwe in hoogte verstelbare draagarmprofiel. Zo kan het gewicht ingesteld worden met een eenvoudig toegankelijke schroef. Ook aanpassing van het systeem is eenvoudig. Zelfs na de montage blijven de juiste schroeven van buitenaf vlot bereikbaar.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.