Jan De Nul Group tekent Bengaals contract van 550 miljoen euro

Jan De Nul Group (JDN) richt een joint venture op met haar partner Payra Port Authority (PPA) voor de uitvoering van een baggerproject in de diepzeehaven van Payra in Bangladesh.

Trefwoorden: #baggeren, #Bangladesh, #contract, #Jan De Nul, #Jan De Nul Group, #joint venture, #landwinning, #Payra Port Authority

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de diepzeehaven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh.

Om de nieuwe haven met succes te kunnen uitbaten, zijn bagger- en opspuitingswerken noodzakelijk. Met deze overeenkomst hebben JDN en PPA de basisprincipes vastgelegd voor hun samenwerking op lange termijn.

De overeenkomst maakt ook het opstarten van de eerste fase, de broodnodige baggerwerken, mogelijk. In deze eerste fase zal JDN tot 9 baggerschepen inzetten, waarmee het meer dan 13 miljoen m³ land zal creëren en meer dan 60 miljoen m³ aan materiaal zal uitbaggeren om de ontwikkeling van de nieuwe diepzeehaven van Payra op gang te trekken.

De diepzeehaven van Payra speelt een cruciale rol in de economische groei van Bangladesh en zou zich geleidelijk aan tot een belangrijk transportknooppunt voor de regio moeten ontwikkelen.

Deze haven zal de behoeften van Bangladesh voor de volgende decennia kunnen afdekken en is voorbestemd om meer welvaart voor het land te creëren.