Writing Aid wint FEDA Young Professional Award 2017

Het team Writing Aid van de Haagse Hogeschool in Delft is de winnaar van de Young Professional Award (YPA). De award werd door juryvoorzitter Michiel de Ruyter uitgereikt.

Trefwoorden: #automatisering, #FEDA, #Young Professional Award

Lees verder

Opleiding

( Foto: FEDA )

ENGINEERINGNET.NL - De YPA is een wedstrijd vanuit FEDA (de Federatie Aandrijf- en Automatiseringstechniek) waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project/opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional.

Naast de projectinhoud en een werkend eindproduct wordt ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Uiteindelijk beslist een jury, samengesteld uit leden van FEDA’s onderwijscommissie en een onafhankelijke voorzitter, wie met de award naar huis gaat.

Het team Writing Aid bestaat uit de studenten werktuigbouwkunde Dolf-Joris van Eendenburg, Guido van Haarlem en Luuk Peeters en Philip Schara. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een hulpmiddel voor het beïnvloeden van de persoonlijke schrijfstijl door repeterende bewegingen.

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd werd voor de FEDA Young Professional Award 2017 waren directe toepasbaarheid van het eindproduct, internationale samenwerking, multidisciplinair resultaat ondanks een eenzijdig disciplinair team als basis en een goede doorontwikkeling na aantoonbaar onderzoek op verbeterpunten.

De tweede prijs ging naar team 3D Composite Printing van Saxion Hogeschool uit
Enschede. Dit team bestaat uit studenten Rutger Hofma, Jord Sijgers, Lucas Bollen en Nathan Dolan.

Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd heeft, is te omschrijven als het onderzoeken en het presenteren van een ‘proof of concept’ voor het 3D-printen van een ‘soft biometric exoskeleton’.