Opleidingsprogramma Dachser biedt jeugd kansen

In Duitsland zijn onlangs 645 stagiairs en studenten aan hun stage/opleiding bij logistiek dienstverlener Dachser begonnen. Er wordt samengewerkt met verschillende onderwijsinstellingen.

Trefwoorden: #Dachser, #logistieke dienstverlening, #opleiding, #samenwerking, #stage, #VDAB

Lees verder

Opleiding

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - De jongeren hebben de keuze uit een aantal professionele plaatsingsopties in de volgende gebieden: transport en logistiek, IT, warehousing, loodsmedewerker, beroepschauffeur en commerciële beroepen.

In totaal leidt het familiebedrijf in Duitsland momenteel 1.350 logistieke studenten in alle leeftijdsgroepen op. Het opleidingspercentage ligt al jaren op een hoog niveau rond de 10%. De overnamekansen voor diegenen die de opleiding succesvol hebben afgerond, evenals toekomstperspectieven binnen de organisatie zijn veelbelovend.

Ook in België heeft Dachser nauwe samenwerkingen opgezet met verschillende scholen. In Willebroek werkt de HR afdeling nauw samen met o.a. de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen, de Artevelde Hogeschool in Gent en Thomas More in Mechelen en Geel.

De jarenlange samenwerking met OLVI Boom waarbij er elk jaar een student stage komt doen en de logistieke dienstverlener jureert in de GIP verdediging van de studenten, is een vaste waarde geworden.

Vanuit het Atheneum van Willebroek komen er stagiairs. Vorig jaar hebben 2 studenten hun eindproef gedaan over het bedrijf en vervolgens startte één van hen op de charter afdeling. Ook dit jaar heeft de vestiging in Willebroek al verschillende stages op de planning staan.

Dachser werkt daarnaast samen met de overheid en de VDAB. Er worden jaarlijks stageplaatsen aangeboden aan mensen die de opleiding “Administratief Logistiek Bediende” of “Internationaal Transport en Goederenverzending” volgen.

Intussen bloeit het Dachser Education programma ook steeds verder op. Het is een opleidingsprogramma dat een logistieke leerling door middel van baanrotatie kennis laat maken met alle takken van het logistieke bedrijf.

De stagiairs werven hiermee hun vaardigheden in realistische omstandigheden dankzij opgeleide instructeurs en praktijkgerichte begeleiding. Op dit moment doorlopen 35 logistieke specialisten het programma in Groot-Brittannië, Nederland, Polen, Tsjechië en Hongarije.