SPIE bouwt hoogspanningsposten voor Stevin-project

SPIE Belgium kreeg van Elia de opdracht voor de bouw van twee hoogspanningsposten 380kV, ‘Van Maerlant’ in Damme en ‘Gezelle’ in Dudzele. Dit kadert in het Stevin-project.

Trefwoorden: #380 kV, #Elia, #hoogspanning, #hoogspanningslijn, #hoogspanningsposten, #SPIE, #SPIE Belgium, #Stevin-project

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - Deze werken sluiten aan op de bouw en de installatie van de hoogspanningspost Horta, die door SPIE Belgium werd opgeleverd in mei 2015.nier verschillende issues - technisch of planmatig - effectief aangepakt.”

De twee hoogspanningsposten staan op het punt om opgeleverd te worden, maar het bedrijf kreeg tijdens de werkzaamheden te maken met tal van uitdagingen. Een eerste bestond in het snel (negen maanden), veilig en efficiënt opzetten van een GIS1-installatie.

Eens de GIS-installatie afgerond, werd +/- 14 kilometer kabel getrokken tot in de controlezaal van Elia. De luchtlijnen, die 380kV transporteren, komen de installatie binnen via portieken van 84 ton, 27 meter hoog en 54 meter breed.

Andere niet onbelangrijke uitdagingen waren de beperkte ruimte en de onmiddellijke nabijheid van een gasleiding. Tenslotte was ook het beheren van de afvalberg op de werf een dagelijkse prioriteit. Men opteerde voor een maximale recyclage van het afval om zo de impact op het milieu te beperken.

SPIE Belgium was tijdens de hele duur van het project dagelijks gemiddeld met 15 personen op de werf, maar dat aantal kon op piekmomenten oplopen tot 30.