Provincie Antwerpen lanceert subsidielijn voor sociale economie

Economie 20/11/2017 13:00:21

De provincie Antwerpen startte sinds kort een samenwerking met Trividend, de Vlaamse participatiemaatschappij voor sociale economie. Stadsimkerij Pro-Polis maakt hier als eerste gebruik van.

Lees hieronder verder   
Verwant

LRM en VLAIO zetten schouders onder sterk Limburgs ondernemerschap

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Ondertekening raamakkoord versterking CBRNe-expertisecentrum

Interreg Vlaanderen-Nederland luidt startsein voor 2 nieuwe projecten

Umicore neemt Finse kobaltraffinaderij over voor 134 miljoen euro

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Sociaal-economische organisaties kunnen voortaan gebruik maken van het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen voor leningen tussen 10.000 en 50.000 euro. Dit geeft hen net dat duwtje in de rug om bijvoorbeeld een nieuwe marktniche op te starten of een doorstroomproject te realiseren.

Gedeputeerde Peter Bellens: “De provincie Antwerpen streeft naar een inclusieve economie waaraan iedereen kan bijdragen. Daarom is het belangrijk dat we kansen geven aan mensen met een verdere afstand tot de arbeidsmarkt om ervaring en attitudes op te doen waarmee ze kunnen uitpakken als ze solliciteren naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. Met deze nieuwe subsidielijn kunnen organisaties uit de sociale-economie-sector nieuwe projecten ontwikkelen die voorheen onmogelijk waren.”

Eén van de eersten om hiermee aan de slag te gaan is de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Deze onderneming kreeg een lening van 45.000 euro, waarmee de imkerij onder andere bijenwas uit Ethiopië en Tanzania wil aankopen.

Johan Vleeshouwer, oprichter Pro-Polis: “We willen een duurzame samenwerking opzetten met Afrikaanse imkers zodat er zuivere Afrikaanse bijenwas, vrij van pesticiden en vervalsing, kan worden aangeboden aan de Belgische imkers.”

Organisaties kunnen via het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen tot 50.000 euro renteloos lenen. Ze betalen enkel de dossierkosten. Met de investeringssteun moeten ze wel één van deze doelstellingen nastreven: meer doorstroom van kansengroepen op de arbeidsmarkt bewerkstelligen, nieuwe ecologisch duurzame activiteiten genereren, een samenwerking met de reguliere economie bevorderen of tot stand brengen en een positieve maatschappelijke impact creëren.

De leningen zijn bedoeld voor materiële investeringen zoals kleine machines, grondstoffen, werktafels… De leningen zijn niet bedoeld voor personeelskosten. << (Guy Leysen) (foto: Provincie Antwerpen)

Op de foto:
Gedeputeerde Peter Bellens, Johan Vleeshouwer van Pro-Polis en Pieter-Jan Van de Velde van Trividend.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners