Provincie Antwerpen lanceert subsidielijn voor sociale economie

Economie 20/11/2017 13:00:21

De provincie Antwerpen startte sinds kort een samenwerking met Trividend, de Vlaamse participatiemaatschappij voor sociale economie. Stadsimkerij Pro-Polis maakt hier als eerste gebruik van.

Lees hieronder verder   
Verwant

Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

Studentenproject Salivaid wint eerste Jong Voka Gen Z Award

Twee nieuwe Waalse bedrijven worden Factory of the Future

75 miljoen euro Vlaams geld voor nieuw technologiefonds

59 nieuwe start-ups vervoegen Start it @KBC

9 nieuwe startups voor imec.istart programma

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Sociaal-economische organisaties kunnen voortaan gebruik maken van het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen voor leningen tussen 10.000 en 50.000 euro. Dit geeft hen net dat duwtje in de rug om bijvoorbeeld een nieuwe marktniche op te starten of een doorstroomproject te realiseren.

Gedeputeerde Peter Bellens: “De provincie Antwerpen streeft naar een inclusieve economie waaraan iedereen kan bijdragen. Daarom is het belangrijk dat we kansen geven aan mensen met een verdere afstand tot de arbeidsmarkt om ervaring en attitudes op te doen waarmee ze kunnen uitpakken als ze solliciteren naar een job op de reguliere arbeidsmarkt. Met deze nieuwe subsidielijn kunnen organisaties uit de sociale-economie-sector nieuwe projecten ontwikkelen die voorheen onmogelijk waren.”

Eén van de eersten om hiermee aan de slag te gaan is de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Deze onderneming kreeg een lening van 45.000 euro, waarmee de imkerij onder andere bijenwas uit Ethiopië en Tanzania wil aankopen.

Johan Vleeshouwer, oprichter Pro-Polis: “We willen een duurzame samenwerking opzetten met Afrikaanse imkers zodat er zuivere Afrikaanse bijenwas, vrij van pesticiden en vervalsing, kan worden aangeboden aan de Belgische imkers.”

Organisaties kunnen via het Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen tot 50.000 euro renteloos lenen. Ze betalen enkel de dossierkosten. Met de investeringssteun moeten ze wel één van deze doelstellingen nastreven: meer doorstroom van kansengroepen op de arbeidsmarkt bewerkstelligen, nieuwe ecologisch duurzame activiteiten genereren, een samenwerking met de reguliere economie bevorderen of tot stand brengen en een positieve maatschappelijke impact creëren.

De leningen zijn bedoeld voor materiële investeringen zoals kleine machines, grondstoffen, werktafels… De leningen zijn niet bedoeld voor personeelskosten. << (Guy Leysen) (foto: Provincie Antwerpen)

Op de foto:
Gedeputeerde Peter Bellens, Johan Vleeshouwer van Pro-Polis en Pieter-Jan Van de Velde van Trividend.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners