Automatisering en digitalisering nopen tot andere werkinvulling - artikel

Careers 20/11/2017 8:39:57

Het gaat hard. Industry 4.0, Internet of Things, Digital Factory,… Wie de technologie stuurt, heeft misschien weinig bezwaar tegen innoveren. Maar wat denken de mensen op de werkvloer?

Lees hieronder verder   
Verwant

Oprichting Growth Academy ter ondersteuning van snelgroeiende bedrijven

Fevia wil vacatures invullen met Food At Work Days

Harco Enting wordt General Manager Benelux van Kaspersky Lab

Peter Baeten nieuwe adjunct-directeur-generaal van SCK•CEN

Meer faillissementen in Brussel dan in Wallonië

Erasmus nog niet echt populair - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Reduceren van doorlooptijden en omsteltijden

Cepa Antwerpen

van 17/04/2018 tot 8/05/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

INTERMAT

Parijs

van 23/04/2018 tot 28/04/2018

Lean in de zorgsector

Kortrijk

van 23/04/2018 tot 30/04/2018

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/4) Nieuw systeem om elektrische auto’s snel op te laden via zonnepanelen

(18/4) Klassieke microscoop gaat met verrijkte realiteit op zoek naar kanker

(16/4) TU/e-onderzoeker ontwikkelt robot voor schedelbasischirurgie

(16/4) Bio-gebaseerde verpakkingen oplossing tegen zwerfvuil?

(13/4) Van Hool investeert 42,5 miljoen euro in Amerikaanse productievestiging

(11/4) Drijvend windenergie-systeem ver uit de kust: haalbaar en concurrentieel

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Uitzendbureau Tempo Team bevroeg 800 werknemers. Acht op tien ondervraagden gaven mee dat hun bedrijf sterke veranderingen doormaakt. Bij grote bedrijven gaat dat zelfs naar 9 op de 10. Steevast betreft het digitalisering en efficiënter produceren.

Twee derden geven aan verandering een goede zaak te vinden. Maar er zijn ook negatieve effecten. Bij 4 op de 10 werknemers zorgt de verandering voor te veel stress en angst. Twee derden stellen dat digitalisering de werkdruk verhoogt, het werk minder menselijk maakt en jobs doet verdwijnen.

Opmerkelijk is wel dat 7 op de 10 zeggen dat niet de verandering zelf hen kopzorgen baart maar wel de ‘slechte’ aanpak door het management. Slechts één op vijf is tevreden met de aanpak van zijn of haar bedrijf. Pijnpunten zijn: een manke communicatie, te weinig begeleiding en te weinig change management.

Agoria: automatisering leidt tot meer jobs
Geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek, haalt Marc Lambotte, CEO Agoria, de resultaten aan van de bedrijven die aan het Factories of the Future programma deelnemen: “Een van de pijlers in dat programma is ‘Human Centered Production’ waarbij bedrijven de focus leggen op de plaats van de werknemer.

Dat werpt zijn vruchten af. Bij de 16 Factories of the Future die het traject al volledig doorliepen, steeg de service level, daalde het absenteïsme en vooral: liefst 11% meer werknemers werden aangetrokken én het verloop werd aanzienlijk teruggedrongen.

Het is dus niet zo dat automatisering leidt tot jobverlies. Integendeel. Wel staan we voor enorme uitdagingen. Er zal steeds minder werk voor ongeschoolden zijn. Die groep zal moeten begeleid worden om bijvoorbeeld montage- en onderhoudstaken uit te voeren.”



Newtec is een schoolvoorbeeld
Eén van de eerste bedrijven die het Factory of the Future-label kreeg was Newtec uit Erpe Mere. Dit bedrijf produceert onderdelen voor satellietcommunicatie. Klanten? CNN, BBC, NATO, Airbus…

Managing director Guy De Winne: “We bevinden ons in een sterk geglobaliseerde markt waarbij we componenten met een hoge toegevoegde waarde produceren. Bovendien moeten we enorm flexibel zijn. Soms weten werknemers in de voormiddag nog niet wat ze in de namiddag zullen moeten maken, of er komt een wijziging in een component die ze al jaren op dezelfde manier maken.

Dat vergt een grondige technische kennis maar ook een zekere betrokkenheid bij het bedrijf. Al sinds 2009 zetten we daarom hard in op verandering door te werken op attitudes en cultuur.” Dat gebeurt op basis van Lean Thinking. De realisatie ervan begint reeds bij de personeelselectie. “We dragen de HR-verantwoordelijke al jaren op om mensen te selecteren zodat we competente teams kunnen samenstellen die gemotiveerd zijn om problemen door open communicatie op te lossen.”

Reflexieve werkomgeving
“We hanteren een transparant, visueel productiesysteem waarbij niks verborgen blijft voor werknemers. Die openheid leidt ertoe dat iedereen de toestand op eenzelfde manier interpreteert en zo de juiste beslissing kan nemen.

Het is de bedoeling dat 80% van de beslissingen zelfsturend genomen wordt en dat slechts 20% de interventie van een leidinggevende vergt. Het ultieme doel is een reflexieve productieomgeving, die zichzelf corrigeert op basis van metingen en operationele principes. Dat wordt ondersteund door het zichtbaar maken van eventuele problemen in een transparant productiesysteem.”

Het personeel moet problemen kunnen identificeren. “In een ideale wereld zullen ze die ook kunnen oplossen. Dat vereist heel wat teamwork, onderling vertrouwen en flexibiliteit.” Hij merkt dat ook mannen steeds vaker deeltijds gaan werken.

“Daar moeten we als bedrijf onze organisatie op afstemmen. Maar het werpt zijn vruchten af. De mensen zijn echt mee in ons verhaal. De productiviteit is sterk gestegen en dit jaar wierven we al 12 nieuwe medewerkers aan. De komende maanden komt er nog extra personeel bij.” Werknemers vertrekken zelden zelf. “Gemiddeld om de vier jaar vertrekt er hier iemand.” <<
door Sammy Soetaert, Engineeringnet Magazine

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Klassieke microscoop gaat met verrijkte realiteit op zoek naar kanker

Google beschreef op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research (AACR) een prototype van zijn Augmented Reality Microscope (ARM).

Nederlands onderzoek naar 5G en netneutraliteit in EU

Onzekerheid over de impact van de regels voor netneutraliteit kan van invloed zijn op de investeringsplannen voor 5G en uiteindelijk op de daadwerkelijke inzet van 5G in Europa.

Conferenties belangrijk onderdeel van Sensor + Test 2018 - uitnodiging

Sensor + Test 2018 wordt van 26 tot 28 juni in Nürnberg worden gehouden en zal opnieuw een toonaangevende platform vormen op het gebied van sensoren, meettechniek en testtechnologie.

Nieuwe app om tijdverlies voor binnenvaartschepen te minimaliseren

De app geeft real time advies aan schippers en sluiswachters over het beste vaartempo tijdens het vaartraject en wordt in juni getest tussen de sluizen bij Maasbracht en Ternaaien in België.

Congres over warmtenetten moet populariteit opkrikken

Warmtenetwerk Vlaanderen organiseert op 24 april in Eeklo zijn vierde Vlaamse congres over warmtenetten ter ondersteuning van de uitrol hiervan in Vlaanderen.

Kleine stootdempers van ACE bestand tegen agressieve vloeistoffen - techniek

ACE Stoßdämpfer brengt een verbeterde versie van de kleine stootdempers uit zijn Protection-serie op de markt. Deze zijn nu optimaal bestand tegen agressieve substanties.

Fevia wil vacatures invullen met Food At Work Days

Fevia en sectorfonds Alimento lanceren de Food At Work Days. Dit is een reeks initiatieven en events om jongeren en werkzoekenden warm te maken voor een carrière in de voedingsindustrie.

Noordzee middelpunt van nieuwe Vlaamse speerpuntcluster

Begin maart zette het VLAIO het licht al op groen voor De Blauwe Cluster vzw om een speerpuntcluster te worden. Een aantal innovatieve bedrijven zet hier zijn schouders onder.

Nieuwe roadshows bij Trace Software

Na het succes van de vorige editie heeft het Trace Software-team besloten om zijn roadshows opnieuw te organiseren. Tijdens deze roadshow worden demonstraties door onze experts gegevens en worden alle oplossingen getoond die door de technische teams ontwikkeld werden om zakelijke problemen te verhelpen. >>

Partners