Automatisering en digitalisering nopen tot andere werkinvulling - artikel

Careers 20/11/2017 8:39:57

Het gaat hard. Industry 4.0, Internet of Things, Digital Factory,… Wie de technologie stuurt, heeft misschien weinig bezwaar tegen innoveren. Maar wat denken de mensen op de werkvloer?

Lees hieronder verder   
engineeringnet-tv

Verwant

Bernadette Spinoy wordt algemeen directeur van Total Belgium

Hans Casier wordt nieuwe voorzitter essenscia

Solvay benoemt Ilham Kadri tot nieuwe CEO

Luc Vandenbulcke wordt nieuwe CEO van DEME

Ursula Bassler nieuwe voorzitter CERN-raad

ASAP neemt Duitse Expertum over

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/10) Crowdfunding voor drie nieuwe waterkrachtcentrales in Wallonië

(17/10) Ardo verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ 2018

(15/10) Hans Casier wordt nieuwe voorzitter essenscia

(15/10) RWE haalt Nederlandse STEG-centrale van onder het stof

(11/10) Europees consortium demonstreert ondergrondse seizoensopslag zomerwarmte

(10/10) Winnaars van EIT Awards 2018 bekendgemaakt

>> Meer blikvangers

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Uitzendbureau Tempo Team bevroeg 800 werknemers. Acht op tien ondervraagden gaven mee dat hun bedrijf sterke veranderingen doormaakt. Bij grote bedrijven gaat dat zelfs naar 9 op de 10. Steevast betreft het digitalisering en efficiënter produceren.

Twee derden geven aan verandering een goede zaak te vinden. Maar er zijn ook negatieve effecten. Bij 4 op de 10 werknemers zorgt de verandering voor te veel stress en angst. Twee derden stellen dat digitalisering de werkdruk verhoogt, het werk minder menselijk maakt en jobs doet verdwijnen.

Opmerkelijk is wel dat 7 op de 10 zeggen dat niet de verandering zelf hen kopzorgen baart maar wel de ‘slechte’ aanpak door het management. Slechts één op vijf is tevreden met de aanpak van zijn of haar bedrijf. Pijnpunten zijn: een manke communicatie, te weinig begeleiding en te weinig change management.

Agoria: automatisering leidt tot meer jobs
Geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek, haalt Marc Lambotte, CEO Agoria, de resultaten aan van de bedrijven die aan het Factories of the Future programma deelnemen: “Een van de pijlers in dat programma is ‘Human Centered Production’ waarbij bedrijven de focus leggen op de plaats van de werknemer.

Dat werpt zijn vruchten af. Bij de 16 Factories of the Future die het traject al volledig doorliepen, steeg de service level, daalde het absenteïsme en vooral: liefst 11% meer werknemers werden aangetrokken én het verloop werd aanzienlijk teruggedrongen.

Het is dus niet zo dat automatisering leidt tot jobverlies. Integendeel. Wel staan we voor enorme uitdagingen. Er zal steeds minder werk voor ongeschoolden zijn. Die groep zal moeten begeleid worden om bijvoorbeeld montage- en onderhoudstaken uit te voeren.”



Newtec is een schoolvoorbeeld
Eén van de eerste bedrijven die het Factory of the Future-label kreeg was Newtec uit Erpe Mere. Dit bedrijf produceert onderdelen voor satellietcommunicatie. Klanten? CNN, BBC, NATO, Airbus…

Managing director Guy De Winne: “We bevinden ons in een sterk geglobaliseerde markt waarbij we componenten met een hoge toegevoegde waarde produceren. Bovendien moeten we enorm flexibel zijn. Soms weten werknemers in de voormiddag nog niet wat ze in de namiddag zullen moeten maken, of er komt een wijziging in een component die ze al jaren op dezelfde manier maken.

Dat vergt een grondige technische kennis maar ook een zekere betrokkenheid bij het bedrijf. Al sinds 2009 zetten we daarom hard in op verandering door te werken op attitudes en cultuur.” Dat gebeurt op basis van Lean Thinking. De realisatie ervan begint reeds bij de personeelselectie. “We dragen de HR-verantwoordelijke al jaren op om mensen te selecteren zodat we competente teams kunnen samenstellen die gemotiveerd zijn om problemen door open communicatie op te lossen.”

Reflexieve werkomgeving
“We hanteren een transparant, visueel productiesysteem waarbij niks verborgen blijft voor werknemers. Die openheid leidt ertoe dat iedereen de toestand op eenzelfde manier interpreteert en zo de juiste beslissing kan nemen.

Het is de bedoeling dat 80% van de beslissingen zelfsturend genomen wordt en dat slechts 20% de interventie van een leidinggevende vergt. Het ultieme doel is een reflexieve productieomgeving, die zichzelf corrigeert op basis van metingen en operationele principes. Dat wordt ondersteund door het zichtbaar maken van eventuele problemen in een transparant productiesysteem.”

Het personeel moet problemen kunnen identificeren. “In een ideale wereld zullen ze die ook kunnen oplossen. Dat vereist heel wat teamwork, onderling vertrouwen en flexibiliteit.” Hij merkt dat ook mannen steeds vaker deeltijds gaan werken.

“Daar moeten we als bedrijf onze organisatie op afstemmen. Maar het werpt zijn vruchten af. De mensen zijn echt mee in ons verhaal. De productiviteit is sterk gestegen en dit jaar wierven we al 12 nieuwe medewerkers aan. De komende maanden komt er nog extra personeel bij.” Werknemers vertrekken zelden zelf. “Gemiddeld om de vier jaar vertrekt er hier iemand.” <<
door Sammy Soetaert, Engineeringnet Magazine

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Verpakkingstechniek van Arburg: alles uit één hand - advertorial

In de verpakkingsbranche ligt de nadruk op precisie, reproductie, efficiëntie, lage stukprijzen en korte cyclustijden. Arburg biedt daarom specifieke verpakkingsmachines en -installaties aan

Ardo verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ 2018

Ardo haalde het in deze 24ste editie van Decospan en Reynaers Group. Daarnaast won Ontoforce de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Scale-up van het Jaar’ 2018.

Bernadette Spinoy wordt algemeen directeur van Total Belgium

Total heeft Bernadette Spinoy aangesteld als algemeen directeur en bestuurder van Total Belgium. Zo komt er voor de eerste keer een vrouw aan leiding van deze afdeling van Total.

Wallonië pompt 20 miljoen euro in renovatie stuwdam

Galère (werkmaatschappij van BAM actief in Wallonië en Brussel) heeft in combinatie met Jan De Nul opdracht verworven voor de eerste fase van de renovatie van de Monsin-stuwdam in de Maas.

AirBridgeCargo vestigt Europese vrachthub op Liege Airport

De Russische luchtvaartmaatschappij gaat een vrachtcentrum van 25.000 vierkante meter in gebruik nemen op de luchthaven van Luik, waarvoor een investering nodig is van 25 miljoen euro.

Start publieke raadpleging Federaal Ontwikkelingsplan 2020-2030

Elia heeft de publieke raadpleging over het Federaal Ontwikkelingsplan 2020-2030 opgestart. Het proces loopt tot 15 december 2018. Dit ontwikkelingsplan moet om de 4 jaar opgemaakt worden.

Nieuwe katalysator vermindert ontstaan CO2 in ‘Coal to Liquids’-proces

Onderzoekers uit China en van de TU Eindhoven hebben een nieuw soort ijzerkatalysator ontwikkeld die de CTL-kosten drukken, doordat veel minder syngas naar CO2 wordt omgezet.

Klein maar fijn: JUMO dTRANS T08 en S08 - advertorial

Achter de JUMO dTRANS T08-serie en de JUMO dTRANS S08-serie bevindt zich een omvangrijk portfolio van negen meetomvormers en 13 signaal-scheidingsomzetters.

IE3 & IE4 motoren in webshop Elma Motors

Elma Motors biedt vanaf nu haar complete assortiment IE3 en IE4 voorraadmotoren te koop aan in de hun webshop. Het gaat om driefasige gietijzeren en aluminium kortsluitankermotoren die voldoen aan de efficiency klassen IE3 en IE4. Online-klanten kunnen hebben toegang tot een kleine 1000-tal verschillende motoren. >>

Partners