Aanzienlijke stijging bezoekersaantal voor derde editie Prototyping

Economie 16/11/2017 10:28:00

De derde editie van Prototyping klokte af op net geen 2.500 bezoekers (2.494) of een stijging van 22,70%. Kortrijk Xpo organiseert dit event samen Howest - Industrial Design Center.

Lees hieronder verder   
Verwant

Brilliant Marine Research Idea beurzen toegekend

Grégoire de Pierpont, CEO van Enerdeal: ”Solar as a service” - topingenieur

Engineeringnet Magazine 150 is onlangs verschenen

Siemens werkt samen met Iungos voor een veiligere samenleving

KSB reconstrueert onderdelen met Reverse Engineering

Middelen en kennis beter valoriseren - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Cursus Spoortechnieken - bijzondere projecten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 2/04/2020 tot 11/06/2020

Migratie van EPLAN 5 naar EPLAN Electric P8

EPLAN Webinar

vrijdag 17 april 2020

Global Manufacturing and Industrialisation Summit

Messegelände - Hannover

van 20/04/2020 tot 21/04/2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Herentals

dinsdag 21 april 2020

PNOZmulti programming

Pilz Academy - Gent

woensdag 22 april 2020

Cursus: stoom in theorie en praktijk

Armstrong - Herstal

vrijdag 24 april 2020

Keuze van de redactie

(25/3) Nieuw Antwerps-Duits pijpleidingtraject ecologisch en economisch goede zaak

(24/3) DEME tekent MoU voor bouw Japanse offshore windprojecten

(17/3) Vorig jaar werd recordaantal octrooien aangevraagd

(16/3) VIB boekt vooruitgang in onderzoek naar geneesmiddel tegen coronavirus

(12/3) UAntwerpen leidt Europees onderzoek naar Corona

(11/3) Microgenerator van nanodraden vervangt batterij

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Exhibition Manager Annick Pycarelle: “Een stijging met 22,70% in het aantal bezoekers ten opzichte van 2016 bewijst dat Prototyping zijn plaats in de markt veroverd heeft.”

Vooraf was niet enkel heel wat werk gemaakt van het aanbod zelf, maar ook van diverse randmanifestaties. Dit aanvullende programma ging niet louter om het tonen van het marktaanbod, maar minstens evenzeer om het bredere duiden daarvan.

Eén van de blikvangers was de materialententoonstelling van Materia. Materia, een Nederlands instituut dat wereldwijd naam en faam geniet op het vlak van materiaalinnovatie, stelde 96 materialen en 10 mock-ups in groter formaat tentoon op een monumentale ‘catwalk’ van verbluffende materialen.

Daarnaast kon men zijn hart ophalen aan tal van andere zaken. Zeer gesmaakt waren, bijvoorbeeld, de demo’s in de VR & AR-hoek. Uiterst inspirerend was tevens de Belgische première van de ‘Family of the future demonstrator’, een zeer druk bezocht avondevent waarmee de eerste beursdag werd afgesloten.

Dit lokte tal van richtinggevende spelers uit de additive manufacturing, die geboeid luisterden naar wat onder meer de CEO van Materialise, Fried Vancraen, te vertellen had over co-creatie. Tegelijkertijd stelde Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, dat Family of the future een zeer mooi voorbeeld is van de sterke digitale transformatie van de maakindustrie in ons land.

Pycarelle: “De doelstelling van het Family-project, een initiatief van Flam3D, is het tonen van toepassingen van diverse en gecombineerde 3D printtechnieken. De nadruk ligt daarbij vooral op het feit dat enkel zinvolle toepassingen 3D printen succesvol maken.”

Bij de seminars gingen de effectieve ‘case studies’ dan weer met de meeste aandacht lopen. Er was onder meer de Materialise-presentatie van de case Volvo Cars. Dit verduidelijkte hoe Volvo zijn assemblage verbeterde dankzij 3D printen. Andere hoogvliegers waren op hun beurt presentaties van Decathlon / B’Twin en Procter & Gamble.

Bart Grimonprez, Howest: “Dit bijzondere concept met zijn doorloopstanden zorgt voor een zelden geziene openheid en toegankelijkheid, waardoor het event bijzonder uitnodigend is.”

Vanwege dit groot succes legde de organisatie de datum vast van de volgende editie op 7 en 8 november 2018. << (Guy Leysen) (foto: Kortrijk Xpo)


TIP
Meer informatie op de website van het event.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Guy Verstraeten nieuwe directeur ICS-divisie van SPIE

Bruno Borremans, die deze functie twee jaar lang uitoefende, gaf op 16 maart laatstleden de fakkel door aan Guy Verstraeten als directeur van de divisie ICS bij SPIE Belgium.

Explosieve toename cyberzwendel rond Coronavirus

SophosLabs, het onderzoekslab van Sophos, concludeert dat door het gebruik van ‘COVID-19’ en ‘coronavirus’ in domeinnamen het aantal spam, phishing-aanvallen en malware omhoog is geschoten.

Hannover Messe 2020 geannuleerd wegens coronavirus

Vandaag viel in onze mailbox het bericht binnen dat de corona-pandemie geleid heeft tot de annulering van de Hannover Messe. We willen de preview die we hierover reeds maakten niet weerhouden.

Investeringsronde van 14 miljoen euro voor miDiagnostics

Imec spin-off miDiagnostics, die silicium-gebaseerde chiptechnologie gebruikt om snelle en betrouwbare testen rechtstreeks naar patiënt en arts te brengen, haalde onlangs 14 miljoen euro op.

Corona als bron van inspiratie

Er gaat heel wat design en engineering om Covid-19: 3D-prints van ventielen, gelaatsschermen, beademingstoestellen, ... Vaak betreft het een fablab-gebeuren en gratis creativiteit.

COVID-19 houdt bouw SeaMade offshore-windpark nog niet tegen

Gisteren zijn de eerste 6 torendelen voor het SeaMade offshore windpark aangekomen in de haven van Oostende. Deze onderdelen werden geproduceerd in Noord-Spanje.

Building Information Modeling versus Building Information Management

De toenemende digitalisering is een feit. De bouwwereld wordt overspoeld met talloze initiatieven die deze digitalisering ondersteunen. BIM is één van de belangrijkste voor de bouwwereld.

Vrouwelijk talent aan het hoofd van een familiebedrijf

Slechts 5% van de bedrijven in België wordt geleid door een vrouw. En toch ontmoeten wij er één in de bouwwereld waar vrouwen slechts 8,7% van de tewerkstelling vertegenwoordigen.

Lybover investeert extra in 3D-scanning

De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning met extra investeringen. De uitgebreide ervaring van van 80 engineers in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. 3D-scans vormen de basis voor de engineering van hun projecten.

Partners