Longlist tiende editie Agoriaprijs bekend

Dit jaar zijn er maar liefst 16 kandidaten in de running voor de jaarlijkse prijs voor de beste technologische scriptie van Vlaanderen.

Trefwoorden: #Agoriaprijs, #award, #Scriptie vzw, #technologische scriptie

Lees verder

Opleiding

( Foto: Scriptie vzw )

ENGINEERINGNET.BE - De longlist van de Agoriaprijs is bekend. In een eerste fase selecteerde de Agoriajury 16 scripties uit een totaal van 58 inzendingen.

Op 17 november kiest de jury de uiteindelijke 3 finalisten uit deze longlist. Zij krijgen de kans om hun scriptie te verdedigen voor de jury.

Sinds 2008 gaan Agoria, de federatie van de technologische industrie, en Scriptie vzw via de Agoriaprijs op zoek naar creatief en innovatief technologisch onderzoek van studenten in Vlaanderen. De prijs is een deelprijs van de overkoepelende Vlaamse Scriptieprijs.

De inzendingen worden gescreend op technologische waarde, marktpotentieel en nieuwswaarde. Wie de tiende Agoriaprijs op zijn of haar naam mag schrijven, raakt bekend op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 18 december in de Minardschouwburg in Gent.

De winnaar ontvangt een 3D-printer ter waarde van 1.500 euro en krijgt een opleiding Self-Entrepreneurship aan de befaamde Vlerick Business School aangeboden.

Kandidaten
De jury selecteerde onder meer de scriptie van Nicholas Van Beylen, een master in de Productontwikkeling UAntwerpen, die een intelligent sorteersysteem ontwikkelde om bijvangst in de visserij tegen te gaan.

Verder kreeg ook Ruben Hemelings, een master in de artificiele intelligentie KU Leuven, een plekje op de longlist. Hij ontwikkelde op basis van deep learning een algoritme dat netvliesbeelden kan analyseren om artsen te helpen om risicopatienten voor beroertes op te sporen.

Hemelings sleepte bovendien ook een nominatie voor de Vlaamse Scriptieprijs, de overkoepelende prijs, in de wacht.

Ontdek de volledige longlist van de Agoriaprijs op www.scriptieprijs.be


(Arnaud Zonderman)

Bij de foto:
Wie volgt Matthias Floru op de erelijst van de Agoriaprijs op?