Bouw eerste bedrijf op Tech Lane Ghent van start gegaan

Alinso Group bouwt er voor Mainfreight een logistiek centrum. Deze bouwwerken op de logistieke zone van Tech Lane Ghent zijn een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van dit bedrijventerrein.

Trefwoorden: #Alinso Group, #bedrijventerrein, #crossdock operaties, #Gent, #logistieke zone, #Mainfreight, #Tech Lane Ghent, #Zwijnaarde

Lees verder

Techniek

( Foto: Alinso Group )

ENGINEERINGNET.BE - Met de start van de bouwwerken op de logistieke zone van Tech Lane Ghent door Alinso Group, wordt de aanzet gegeven voor de eerste effectieve invulling van het bedrijventerrein.

Daarmee gaat een nieuwe fase in, na een noodzakelijke periode van voorbereidende werkzaamheden. Alinso Group start met de bouw van een logistiek complex in opdracht van Mainfreight, dat haar crossdock operaties van Oostende naar Tech Lane Ghent Logistics zal uitbreiden.

Het gaat voornamelijk om overslag van goederen. Daarvoor wordt een nieuw overslagcentrum gebouwd op het zuidelijk deel van Tech Lane Ghent Logistics.

De bouwwerken zijn onlangs van start gegaan. Het einde van de werken is voorzien in het tweede kwartaal van 2018. Gezien de ligging van het terrein is tijdens de werkzaamheden weinig hinder te verwachten.


ACHTERGROND
Het gebied van 35 hectare in het zuiden van Gent is gelegen langs de E40 en heeft een directe aansluiting met de R4 en een rechtstreekse toegang tot de Bovenschelde. Het bedrijventerrein wordt ontwikkeld met een hoog ambitieniveau op vlak van duurzaamheid en architecturale kwaliteit.