Galloo heeft participatie genomen in groep Brion

De Galloo groep en de groep Brion, beiden specialisten in de recyclage van metalen, hebben besloten hun industriële belangen te verenigen. Galloo neemt een participatie in de groep Brion.

Trefwoorden: #Galloo groep, #Groep Brion, #metaalverwerking, #participatie, #recyclage, #samenwerking

Lees verder

Techniek

( Foto: Gallo Groep )

ENGINEERINGNET.BE - De twee bedrijven kennen elkaar al decennialang en werkten al met elkaar samen. Beide bedrijven hebben een vestiging in Hauts-de-France en zijn gespecialiseerd in de recyclage van metalen.

Deze investering kadert in een langetermijnvisie en toekomstgericht patrimoniumbeheer. De grondgebieden waarop beide bedrijven actief zijn, vullen elkaar perfect aan: Galloo heeft zijn wortels in de Nord Pas-de-Calais, terwijl Brion quasi de enige speler is in Picardië.

Voor de Galloo groep is deze participatie essentieel. Een groter volume aan gerecycleerd materiaal legt meer gewicht in de schaal bij commerciële onderhandelingen met de grootverbruikers van metalen zoals staalfabrieken en smelterijen.

Voor sommige stromen, geproduceerd door de firma Brion, betekent deze stap een verdere valorisatie, wat op zich een gevoelige verhoging van de omzet met zich mee zal brengen.

Voor de groep Brion betekent de participatie een integratie in een internationale groep, die de toekomst van de 3 productiesites in Clairoix, Chauny en Saint Germer de Fly zeker stelt.