Gimv verkoopt meerderheidsbelang in Franse private ziekenhuisgroep

Gimv en UI Gestion melden dat zij met Antin Infrastructure Partners onderhandelingen voeren over de verkoop van hun belang in Almaviva, de vijfde private ziekenhuisgroep in Frankrijk.

Trefwoorden: #Almaviva Santé, #Gimv, #investering, #meerderheidsbelang, #rendement, #UI Gestion, #ziekenhuisgroep

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Almaviva Santé )

ENGINEERINGNET.BE - In 2007 richtte CEO Bruno Marie Almaviva Santé op, met de acquisitie van één ziekenhuis in Marseille. Van bij de start was hij vastberaden om een regionale groep van hoogwaardige private ziekenhuizen uit te bouwen.

Gimv en UI Gestion verwierven eind 2013 een meerderheidsbelang in de groep, toen Almaviva al was uitgegroeid tot een kleine groep met zeven private ziekenhuizen. Het doel van deze samenwerking was om Almaviva verder uit te bouwen tot een toonaangevende private ziekenhuisgroep in Frankrijk.

Na een bijzonder intensief groeitraject, via overnames, fusies en organische groei, is Almaviva vandaag de vijfde private ziekenhuisgroep in Frankrijk. Een belangrijke stap in die ontwikkeling was de fusie met Domus Cliniques dat in handen was van Sagesse Retraite Santé (SRS), de investeringsmaatschappij van Yves Journel.

Vandaag telt Almaviva 30 ziekenhuizen, waarvan 16 in Provence-Alpes-Côte d’Azur (de grootste speler in de regio) en 14 in de omgeving van Parijs. Voor 2017 verwacht Almaviva een omzet van ruim 300 miljoen euro, of meer dan een verdrievoudiging ten opzichte van de omzet van 100 miljoen euro die het realiseerde in 2012.

Gimv en UI Gestion willen hun meerderheidsbelang in Almaviva Santé te verkopen aan Antin Infrastructure Partners, een toonaangevende Europese private equity speler die focust op bedrijven met infrastructuurkenmerken, waaronder sociale infrastructuur. Zowel SRS als het managementteam van het bedrijf blijven aandeelhouders van Almaviva Santé.

Over de hele periode leverde de investering in Almaviva een rendement op dat het langetermijngemiddelde van Gimv ruim overtreft, met een positieve impact op het eigen vermogen per 30 juni 2017 van circa 0,75 euro per Gimv-aandeel. Over deze transactie worden geen verdere details bekendgemaakt.

De transactie zal naar verwachting eind december worden afgerond en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief consultatie van de werknemers en goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.