Gents IoT-bedrijf Sensolus haalt 2,75 miljoen euro op

Eind september hebben Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth ingetekend op een kapitaalverhoging bij het Gentse Internet of Things-bedrijf Sensolus. Er werd 2,75 miljoen euro opgehaald.

Trefwoorden: #IIoT, #Industrial Internet of Things, #Internet of Things, #investering, #IoT, #kapitaalronde, #Kristoff Van Rattinghe, #Sensolus, #Stickntrack

Lees verder

Techniek

( Foto: Sensolus, Kristoff Van Rattinghe, general manager )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de huidige investeerders, stapte bij deze kapitaalsronde ook een ervaren ondernemer mee in het bedrijf. Zijn expertise in internationale marktuitbreiding vanuit een Vlaamse context zal volop gebruikt worden om Sensolus te ondersteunen in haar internationale groei.

Dit bedrijf is gekend voor de ontwikkeling van Industriële Internet-of-Things (IIoT) tracking- en monitoringsystemen en overtuigde dit jaar ook het Franse Airbus van de meerwaarde van hun oplossingen.

Het zorgt ervoor dat Airbus real-time de recycleerbare transportverpakkingen van vliegtuigonderdelen tussen verschillende internationale fabriekshallen kan opvolgen over het Sigfox-netwerk. Vandaag gebruiken hun klanten de oplossingen vooral voor het optimaliseren van hun supply chain, om leveringen beter te monitoren en preventief onderhoud in te plannen.

Deze investering zal Sensolus de ruimte geven om te groeien en dit over de Europese grenzen heen. Als startup met stichters uit sterk technologische bedrijven, zorgt de investering ervoor dat het sales en business team sterk kan worden uitgebouwd, zonder de technologische evoluties in het IIoT landschap uit het oog te verliezen.

Marc Lambrechts van Capricorn Venture Partners zal de Raad van Bestuur vervoegen.