Valpijpschip Jan De Nul ingezet voor Duits offshore windmolenpark

Bedrijfsnieuws 3/08/2017 8:31:50

De Simon Stevin zal in de Visnes Eklogitt steengroeve in Noorwegen een eerste lading van 32.000 ton stenen ophalen en vervoeren naar het Duitse offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2.

Lees hieronder verder   
Verwant

Sweco en BG Ingénieurs Conseils renoveren Brusselse tunnels

DEME neemt krachtige en milieuvriendelijke snijkopzuiger in gebruik

BAM gevraagd voor bouw Canadese haventerminal

Jan De Nul neemt offshore installatieschip in gebruik

Sweco blijft op overnamepad

AWV schakelt Arcadis in voor advies rond tunnelbeheer

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Daar zal het erosiebeschermingslagen op de zeebodem installeren voor de funderingen van 36 windturbines. In 2018 zal het offshore installatieschip Vole au vent de funderingen voor de monopalen effectief installeren.

Deze lading van 32.000 ton is de eerste van vier die door geladen, vervoerd en geïnstalleerd zullen worden. De laatste drie worden geleverd door de Rekefjord steengroeve en geladen in Eemshaven (Nederland), dichter bij de Borkum Riffgrund site.

De Jan De Nul Group ondertekende dit contract in 2016 met Dong Energy. Het contract omvat het transport en de installatie van 36 monopalen, anodekooien en overgangsstukken voor het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2.

Daarbij kreeg de groep ook de levering, het transport en de installatie van erosiebescherming voor alle in 2018 te installeren funderingen toegewezen. << (Guy Leysen) (foto: Jan De Nul)

ACHTERGROND
Het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2 is gelegen in de Noordzee, binnen de Duitse Exclusieve Economische Zone (EEZ), 17 km ten oosten van de grens met Nederland, 34 km ten noorden van het eiland Borkum en 54 km ten noordwesten van het Duitse vasteland. Het windmolenpark zal een totale uitvoercapaciteit van 450 MW hebben.

Het project kadert binnen een cluster van projecten, gelegen in een gebied dat speciaal werd toegewezen voor de productie van offshore windenergie (“Vorranggebiet Windenergie”). <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners