Aluvision wint ’Belgian Maker Award 2017’

Economie 26/06/2017 11:17:27

Aluvision uit Deinze, ontwikkelaar en producent van modulaire aluminium systemen voor, onder meer, standenbouw heeft de 'Belgian Maker Award 2017' gewonnen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Belgische textielinnovaties vallen in de prijzen (+fotoreportage)

DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

B&R Machine centric robotics - advertorial

Engineeringnet Magazine nr. 149 is onlangs verschenen

Europa’s grote makerfeest - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze award van UNIZO en DHL Express wordt intussen voor de tweede keer uitgereikt aan een Belgisch, lokaal producerend maakbedrijf, dat zich onderscheidt op vlak van duurzaamheid, innovatie, toekomstgerichte businessmodellen, export...

UNIZO-topman Karel Van Eetvelt: "Maakbedrijven, die hier produceren, zijn levensnoodzakelijk voor onze economie, welvaart en tewerkstelling. We moeten er dan ook alles aan doen om zowel bestaande als startende lokale makers te ondersteunen. De 'Belgian Maker Award' is bedoeld om inspirerende voorbeelden van innovatieve maakbedrijven een podium te bieden en daarbij meteen ook aandacht te vragen voor onze KMO-maakindustrie bij de regering."

Aluvision won de Belgian Maker Award voor de manier waarop het familiebedrijf een nieuw product en businessmodel introduceerde in de event- en standenbouwsector, namelijk modulaire, telkens weer herbruikbare componenten in duurzaam aluminium, waarmee flexibel standen op maat van elke beurs of event kunnen worden gebouwd.

Het familiebedrijf kiest daarbij doelbewust voor lokale productie in België, om van daaruit heel wat van haar producten te exporteren, inmiddels al naar 32 landen.

Danny Van Himste, CEO van DHL en voorzitter van de 'Belgian Maker Award'-jury: "Voorbeelden van maakactiviteiten die naar het buitenland worden overbracht of uitbesteed, waarna wij afgewerkte producten invoeren zijn legio. Aluvision daarentegen is een voorbeeld van hoe het ook (opnieuw) omgekeerd kan: produceren in ons land om die producten vervolgens de exporteren.”

In de slotronde van de Belgian Maker Award-verkiezing haalde Aluvision het van deze andere Belgische maakbedrijven: Brouwerij Huyghe uit Melle, High Tech Metal Seals uit Mechelen, La Fille d'O lingerie uit Gent en Slabbinck kerkgewaden en toebehoren uit Brugge. << (Guy Leysen) (foto: Unizo)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

De Belgian Offshore Days 2020 conferentie in Oostende zal dit jaar in het teken staan van geavanceerd gebruik van ‘data’ doorheen de levenscyclus van offshore wind parken.

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

Een interdisciplinair team van onder andere bio-ingenieurs en economen van de KU Leuven heeft in kaart gebracht hoe hout aardolie kan vervangen in de chemische industrie.

Fluvius realiseert technisch hoogstandje bij Katoen Natie

Fluvius heeft eind 2019 twee windturbines gekoppeld aan de elektriciteitscabine van de logistieke site. Gecombineerd met zonnepanelen gebruikt Katoen Natie nu voor 70% aan duurzame energie.

Chemische bouwsteen uit hernieuwbare grondstof ontwikkeld

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven zijn er in geslaagd om op een duurzamere manier catechol te maken, vertrekkende van een hernieuwbare grondstof.

Antwerp Space versnelt communicatie met ISS

Een onlangs gelanceerde Antares-raket vervoerde niet enkel benodigdheden voor de bemanning, maar ook een geavanceerde ARGO-modem van het Belgische Antwerp Space.

Vlaamse kennisinstellingen ontwikkelen staprobot voor kinderen

Het project MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet: een combinatie van 3D-techniek, lichte materialen en slim textiel.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners