Polestar gaat elektrische sportwagens ontwikkelen voor Volvo Cars

Volvo Cars heeft aangekondigd dat de sportwagenafdeling Polestar een nieuwe, afzonderlijke onderneming wordt gespecialiseerd in elektrische sportwagens.

Trefwoorden: #elektrische auto, #engineering, #Polestar, #sportwagen, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Car Group )

ENGINEERINGNET.BE - Om de ontwikkeling van het merk te stimuleren kondigt Volvo Cars ook aan dat Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo, Chief Executive Officer zal worden bij Polestar.

Volvo Cars is sinds juli 2015 volledig eigenaar van Polestar Performance, na een samenwerking in de motorsport sinds 1996. In de toekomst zal dit bedrijf wagens produceren met een eigen logo en daarnaast zal het ook optimalisatiepacks voor de Volvo-modellen onder het merk Polestar Engineered.

Polestar zal kunnen gebruikmaken van een specifieke technologische en bouwtechnische synergie met Volvo Cars en profiteren van significante schaalvoordelen dankzij de samenwerking met Volvo. Dankzij deze synergie zal het merk baanbrekende elektrische sportwagens kunnen ontwerpen, ontwikkelen en produceren.

Thomas Ingenlath: "Ik kijk er ongelooflijk naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, dit boeiende merk op te bouwen, een fantastisch productgamma te ontwikkelen en onze passie te laten doorstromen naar het hele Polestar-team."