Laserlassen en 3D-printing in de ruimtevaart

Onderzoek & Wetenschap 20/06/2017 13:39:36

Laserlassen en 3D-printen levert nu al Ariane 6 raket nozzles met 90% minder componenten. Ze zijn ook 40% goedkoper en 30% sneller gebouwd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Plannen voor hightech observatorium voor zwaartekrachtgolven

IceCube Neutrino Observatorium krijgt upgrade

Thales Alenia Space bouwt telecomsatelliet voor Indonesië

Nederland ontwikkelt twee prototypen voor detector zwaartekrachtsgolven

Langverwachte EU Verordening voor drones is er

Antwerpse EuroPilot Center koopt nieuwe vluchtsimulator

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De eerste Ariane 6 nozzle (SWAN) voor de Vulcain 2.1 raketmotor is bij Airbus Safran Launchers in Frankrijk gearriveerd. De nozzle die GKN Aerospace bouwde, meet 2,5 m in diameter.

Bij de bouw van de structurele onderdelen werd volop gebruik gemaakt van laserlassen en Laser Metal Deposition (LMD) -een additieve 3D-printtechnologie. Dat resulteerde in 90% minder onderdelen. Van de zowat duizend componenten zijn er nu nog een honderdtal.

Een demonstrator nozzle werd al met succes op ware grootte getest in ESA’s Ariane Research and Technology Accompaniment (ARTA) Programma. In Frankrijk zal de nieuwe nozzle nu op een Vulcain 2.1 motor gebouwd worden voor een test in Duitsland.

De Ariane 6 komt in 2020 in dienst. Hoofdcontractant is Airbus Safran Launchers. ESA bekostigt het ontwikkelingsprogramma. GKN Aerospace zal de nozzle bouwen in zijn sterk geautomatiseerde fabriek in het Zweedse Trollhättan. Die fabriek opent volgende jaar, in 2018, de deuren. GKN Aerospace zal voor elke Ariane 6 raket vijf complexe sub-systemen bouwen -vier turbine assemblages en twee motoren die het vermogen leveren voor de waterstof en zuurstof brandstofsystemen.

De ruimtevaart business unit van GKN Aerospace in Trollhättan is al van bij de start -sinds 1974- in het Ariane programma betrokken. het Europese centre of excellence voor turbines en metaal nozzles bouwde al meer dan duizend verbrandingskamers en nozzles en meer dan 250 turbines voor de Ariane raket. << (Luc De Smet) (foto: GKN Aerospace)

ACHTERGROND
GKN plc is een globale engineering groep met drie divisies: GKN Aerospace, GKN Driveline en GKN Powder Metallurgy die actief zijn in de lucht- en ruimtevaart en automotive. De groep telt meer dan 58,000 medewerkers. De lucht- en ruimtevaart divisie -goed voor 18.000 medewerkers- is een tier 1 toeleverancier van structurele onderdelen, motorsystemen, kabelsystemen,… Het gebruikt daarbij ook composieten en additieve technieken.

Onlangs tekende GKN Aerospace een vijf jaar durend onderzoekscontract -goed voor 17,9 miljoen dollar- met het Amerikaanse U.S. Department of Energy’s (DOE) Oak Ridge National Laboratory (ORNL) om grotere structurele componenten voor vliegtuigen via additive manufacturing te fabriceren. Met dit contract zal GKN Aerospace gebruik maken van DOE’s Manufacturing Demonstration Facility (ORNL). Verwacht wordt dat additieve processen materiaalafval met 90% naar beneden kan halen en de productietijd kan halveren.

Het samenwerkingsakkoord focust op twee technologieën: Laser metal deposition met metaaldraad en Electron Beam Melting met metaalpoeder. Met de eerste laser metal deposition technologie wordt een metaaldraad met laser tot druppels neergesmolten om een component laag per laag op te bouwen (LMD-w). De partners willen een prototype machine ontwikkelen om complexe, middelgrote en grote structuren in titanium te bouwen voor vliegtuigen.

De tweede technologie zal electron beam melting (EBM) inzetten voor de bouw van kleine en middelgrote componenten. Men wil een bestaand proces tot wasdom brengen zodat het inzetbaar is voor grootschalige producties in de lucht/ruimtevaart. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interacties waargenomen tussen Rydbergatomen en gevangen ionen

Natuurkundigen van het Institute of Physics (Universiteit van Amsterdam) hebben aangetoond dat deze twee bouwstenen voor quantumcomputers op een nuttige manier zijn te combineren.

Inliner voor tankcontainers voorkomt schoonmaken en laadrestricties

De plaatsing van een kunststof zak (inliner) in de tankcontainer, voorkomt de stap naar een cleaning station: een grote besparing. Zo'n maagdelijke tank maakt ook laadrestricties overbodig.

Global Sea Mineral Resources kiest voor verantwoord diepzeeonderzoek

Global Sea Mineral Resources (GSR) onderzoekt de ontginning van polymetallische knollen sinds 2012. Hiervoor werken ze samen met wetenschappers van verschillende universiteiten wereldwijd.

Oplosmiddel creëert 2 halfgeleiders uit 1 polymeer

Een internationaal onderzoeksteam ontwikkelde een methode om twee halfgeleiders uit één polymeer te maken, door het oplosmiddel te veranderen waaruit de polymeerfilm gemaakt wordt.

Open IoT-platform moet Waals energienetwerk uitbalanceren

De Waalse energieverdeler ORES doet een beroep op het open IoT-platform MindSphere van Siemens voor haar E-Cloud-project in de economische zone ZAE in Doornik.

Nieuw Europees netwerk stimuleert industriële toepassing lignine

LignoCOST is gericht op de ontwikkeling van een pan-Europees netwerk, dat de totale waardeketen bestrijkt van lignine: van grondstof tot rendabele en duurzame eindproducten.

1,7 miljoen euro extra VLIF-steun voor praktijkonderzoek

Dit bedrag gaat naar tien innovatieve investeringen in praktijkcentra voor land- en tuinbouwonderzoek, zoals het Proefcentrum Hoogstraten, Inagro en het Landbouwcentrum voor Voedergewassen.

Group Machiels neemt meerderheidsparticipatie in Waterleau

Het doel van deze participatie is om cruciale technologie inzake waterzuivering verder te verankeren in België en deze ook wereldwijd te vermarkten, in eerste instantie in Zuid-Amerika.

SIMATIC PCS neo: nieuwe normen voor procesautomatisering

Siemens stelt nieuwe normen in de procesautomatisering en presenteerde op de Hannover Messe 2019 een innovatief, webbased Process Control System voor alle industrieën. SIMATIC PCS neo is gloednieuwe systeemsoftware die bedrijven in de procesindustrie unieke mogelijkheden biedt in het tijdperk van digitalisering. >>

Partners