• 19/05/2017

Rittal datacenter voor innovatieve IoT-oplossingen voor

Bedrijven die machine-to-machine communicatie (M2M) gebruiken om de productie te stroomlijnen, hebben realtime capaciteit nodig. Het Rittal Edge Data Center biedt hiervoor een oplossing.

Trefwoorden: #datacenter, #Industrie 4.0, #Internet of Things, #IoT-oplossingen, #Rittal, #Rittal Edge Data Center

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het Rittal Edge Data Center is een sleutel-op-de-deur, vooraf geconfigureerde oplossing, gebaseerd op een gestandaardiseerde infrastructuur. Het kan snel en kostenefficiënt geïmplementeerd worden en zo de weg effenen voor Industry 4.0 toepassingen.

De sensoren en actuatoren die worden gebruikt in intelligente productiesystemen geven continu informatie door over de status van processen en infrastructuur. Dit is de basis voor innovatieve diensten zoals alarmen, onderhoudsplanning en zelfoptimalisatie van de machine, die door de IT-afdeling van het bedrijf in realtime worden aangeleverd. Om dit mogelijk te maken, en om snel te reageren op meldingen en storingen, is een korte wachttijd tussen productie en IT-infrastructuur een kritiek gegeven.

Snel, eenvoudig, doeltreffend
Een cloud datacenter op afstand kan geen ondersteuning bieden bij deze scenario’s. Dé oplossing is edge computing, d.w.z. computing resources binnen de perimeter van een bepaald netwerk. Daarom introduceert Rittal een nieuw Edge Data Center: een end-to-end product met gestandaardiseerde, vooraf geconfigureerde IT-infrastructuur.

Het Edge Data Center bestaat uit twee Rittal TS IT racks, inclusief passende modules voor klimatisatie, stroomverdeling, UPS, brandpreventie, monitoring en beveiligde toegang. De units zijn verkrijgbaar in verschillende outputklassen en kunnen eenvoudig gecombineerd worden voor een snelle activering. Om kritieke componenten in industriële omgevingen te beschermen tegen hitte, stof en vuil kan het Rittal Edge Data Center geïmplementeerd worden in een aparte, altijd toegankelijke ruimte.

Koen Van Hende, Product Manager IT bij Rittal: “Het Edge Data Center laat organisaties toe om snel en eenvoudig IT-omgevingen in te richten die uitgerust zijn om de uitdagingen van de vierde industriële revolutie de baas te kunnen.”

Daarnaast biedt Rittal o.a. ook private cloud datacenters aan in containers. Deze zijn compleet uitgerust met alle actieve kerncomponenten, zoals servers, netwerkconnectiviteit en opslag voor onmiddellijk gebruik.

Het Rittal Edge Data Center kan met twee racks tegelijk worden uitgebreid. Deze modulaire aanpak biedt klanten meerdere opties om zo verschillende scenario’s te kunnen onderbrengen. Denk maar aan bijvoorbeeld het opstellen van de installatie in een beveiligde IT-ruimte of in een container die om het even waar geplaatst kan worden.


 Lees méér over: Rittal

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.