Energiesoftware-ontwikkelaar haalt 4,2 miljoen euro op

Het Limburgse bedrijf Enervalis heeft 4,2 miljoen euro opgehaald bij investeringspartners LRM, Nuhma en ABB voor de verdere ontwikkeling van hun softwaretool.

Trefwoorden: #ABB, #energiesoftware, #Enervalis, #investering, #IT-platform, #LRM, #Nuhma, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Enervalis )

ENGINEERINGNET.BE - De toenemende integratie van hernieuwbare energie zal niet langer opgevangen kunnen worden door netwerkinvesteringen, daarvoor zijn de bedragen te groot. Technologische oplossingen kunnen er mee voor zorgen dat er meer hernieuwbare energie kan gebruikt worden binnen hetzelfde netwerk.

Software-­ontwikkelaar Enervalis richt zich met een zelflerend IT-­platform op de optimalisatie van het gebruik van groene energie en het besparen van energiekosten.

Dit platform kan alle beschikbare energiebronnen en gebruikers monitoren, het kan toekomstige vraag en aanbod aan energie voorspellen aan de hand van weersvoorspellingen, input van gebruikers, zelflerende algoritmes (AI) en big data.

Aan de hand hiervan kan dan de flexibiliteit met betrekking tot energie in het systeem gecontroleerd worden om aan de wensen van de gebruikers te voldoen. Zo laat het platform toe om bijvoorbeeld het laden van elektrische voertuigen uit te stellen naar een moment dat er voldoende hernieuwbare energie beschikbaar is. Ook de technische apparaten in huizen, hotels of kantoorgebouwen kunnen hiermee efficiënter aangestuurd worden.

Met deze kapitaalinjectie kan het bedrijf verder onderzoek doen naar externe factoren die energiebesparend werken en die het gebruik van hernieuwbare energie kunnen verhogen.

Stefan Lodeweyckx, CEO van Enervalis. ‘Op basis van artificiële intelligentie gaan deze slimme toepassingen steeds bijleren en bijgestuurd worden waar nodig.’