Lidl opent BREEAM ’excellent’ distributiecentrum

Lidl heeft zijn gloednieuwe distributiecentrum in Marche-en-Famenne ingehuldigd. Naast de aanwerving van 140 medewerkers, zorgt dit voor het eerste Belgisch BREEAM ‘Excellent’ certificaat.

Trefwoorden: #BREEAM, #BREEAM ‘Excellent’ certificaat, #distributiecentrum, #jobs, #Lidl, #Marche-en-Famenne, #Wallonië, #werkgelegenheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Lidl )

ENGINEERINGNET.BE - Jean-Claude Marcourt, Waals minister van Economie, Industrie, Innovatie en Digitale Technologieën, Maxime Prévot, Waals minister van Openbare Werken, Gezondheid, Sociale Actie en Erfgoed, en André Bouchat, burgemeester van Marche-en-Famenne, knipten het symbolische lint door.

Het distributiecentrum wordt op 1 april in gebruik worden genomen en kadert binnen de uitbreidingsstrategie van Lidl in België en Luxemburg.

Er werd in totaal 50 miljoen euro in dit nieuwe distributiecentrum geïnvesteerd, dat 60 winkels zal bevoorraden in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg. Het splinternieuwe logistieke centrum ligt in het bedrijvenpark van Aye langs de N4.

Met een totale oppervlakte van 44.000 m² beschikt het over een koel- en diepvriesruimte van meer dan 10.000 m² waar verse en diepgevroren producten in de beste omstandigheden kunnen worden bewaard. Voor het laden en lossen is het centrum voorzien van 122 kades.

De opening van dit distributiecentrum biedt echte groeikansen voor de stad Marche-en-Famenne, die zich als grote economische pool in het Waalse Gewest heeft gevestigd.

De supermarktketen integreerde tal van technologische en duurzame innovaties in het nieuwe centrum, waaronder de installatie van 7.392 fotovoltaïsche panelen, goed voor het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ruim 500 gezinnen.

Het distributiecentrum ontvangt als eerste in België een BREEAM ‘Excellent’ certificaat.