• 24/03/2017

Aantal technische jobs op freelance basis stijgt - vacatures

Het aantal jobs voor technische freelancers blijven stijgen. Dat blijkt uit een telling van de binnengekomen vacatures op de website Freelancenetwork.be.

Trefwoorden: #freelance, #jobs, #vacatures

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar waren er bijna 800 jobs voor technisch tekenaars, calculators, ingenieurs, architecten en algemene technici op de site. Een stijging met 10% tgo 2015 en een verdubbeling tegenover 2014.

Vooral kortlopende projecten
Het zijn vooral de korte projecten voor een paar dagen, een paar weken tot een paar maanden die bij freelancers op de site in trek zijn.

Voor langdurige projecten waarbij men eerder gaat naar een traditioneel wervings- en selectieproces, doet men eerder een beroep op jobsites voor werknemers, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.be

Bedrijven gebruiken Freelancenetwork.be voor korter lopende projecten of in contact te komen met freelancers die in de toekomst einde contract komen.

Betere bekendheid freelance werk
De groei wordt onder andere verklaard door een mentaliteitswijziging bij bedrijven die meer dan vroeger open staan om met een zelfstandige freelancer te werken om werkpieken op te vangen.

Daarnaast wordt de freelancersdatabase Freelancenetwork.be beter bekend. Voor heel veel bedrijven is het concept nieuw.

Een dienst waar je gratis met technische freelancers zoekt in contact kunt komen en die zelfs geen commissie neemt op opdrachten is vandaag nog niet ingeburgerd.


Voor meer info:
www.freelancenetwork.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.