Micro-investeringsplatform WinWinner haalde al 1 miljoen euro op

Sinds zijn lancering in september 2016 activeerde WinWinner al meer dan 1 miljoen euro spaargeld door kleine beleggers de weg te wijzen naar het investeren in veelbelovende startups.

Trefwoorden: #investeren, #lening, #micro-investeringsplatform, #start-up, #Start it @kbc, #taxshelter, #winwinlening, #WinWinner

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @kbc )

ENGINEERINGNET.BE - WinWinner bereikte deze mijlpaal door gebruik te maken van winwinleningen en de taxshelter voor startups: twee maatregelen die tot voor kort nog te weinig bekendheid kenden bij zowel bedrijven als beleggers.

De zogeheten winwinlening is een bijzondere kredietvorm waarbij spaarders hun financiële middelen ter beschikking stellen van startende ondernemingen. Aangezien deze financieringsmethode op maat gemaakt is voor kleine komt een groot deel van de leningen uit het eigen netwerk van de ondernemers zelf.

Matthias Browaeys, oprichter WinWinner: “Veel ondernemingen zijn zich niet bewust van het potentieel van hun netwerk als het aankomt op investeringen. Wij helpen hen om dit netwerk financieel te activeren.”

Een andere maatregel waarop inzet wordt bij het connecteren van bedrijven met potentiële investeerders, is de taxshelter voor startups. Een woord waarbij vandaag nog te veel mensen meteen denken aan de fiscale maatregel ter ondersteuning van de filmindustrie. Terwijl dat maar één voorbeeld is van de term.

Interessanter is de bredere variant voor startups, waarbij de investeerder aandelen verwerft van een jong bedrijf, en dat met een belastingvoordeel van 30% tot zelfs 45% van het geïnvesteerde bedrag.

Aelbrecht Van Damme, partner WinWinner: “Aangezien de investeerder aandeelhouder wordt van de onderneming, is een sterk juridisch kader cruciaal. wij zorgen voor die veilige omgeving.”

Door de relatief geringe bekendheid van de winwinlening en taxshelter ontbreekt het startups vaak aan kennis omtrent de verschillende financieringsmogelijkheden. Veel jonge ondernemingen weten bijvoorbeeld niet dat ze een winwinlening als hefboom kunnen gebruiken bij het verkrijgen van krediet bij de banken. Het bedrag van deze lening wordt namelijk als eigen inbreng beschouwd.

Een belangrijke trend die WinWinner opmerkt bij het matchen van bedrijven en investeerders, is dat deze laatsten verder kijken dan financieel rendement alleen. Bij hun beslissing om al dan niet in een bepaalde startup te investeren, kijken ze steeds sterker naar het concept, de gedrevenheid en het unieke karakter van het bedrijf.

Net daarom is het belangrijk voor ondernemingen om transparant en duidelijk over hun businessplan te communiceren.


Over WinWinner
Het is een micro-investeringsplatform dat ondernemers en investeerders samenbrengt en begeleidt bij het gebruik van de winwinlening en de taxshelter voor startende ondernemingen.

Het bedrijf is gevestigd in Gent en maakt deel uit van Start it @kbc, de incubator voor innovatief en schaalbaar ondernemerschap.