Egemin Automation geïntegreerd door Dematic

De integratie van Egemin Automation -sterk in AGV’s- in Dematic creëert de grootste leverancier van logistieke drones ter wereld.

Trefwoorden: #AGV, #Dematic, #Egemin Automation, #KION Group

Lees verder

Techniek

( Foto: Dematic )

ENGINEERINGNET.BE - In november vorig jaar verwierf de KION Group -heftruckmerken als Linde, Still, Baoli, OM Still en Fenwick, maar sinds 2015 ook het Belgische Egemin Automation - het Amerikaanse Dematic, met HQ in Grand Rapids (MI, VSA). Dematic is zelf een wereldleider in geïntegreerde automatiseringstechnologie voor de supply chain.

De nieuwe organisatie, waarin ook Egemin Automation tegen eind 2017 geïntegreerd wordt, wordt de grootste aanbieder van automatisch geleide voertuigen (AGV).

De integratie gebeurt in twee stappen. In de eerste fase zet Dematic de ‘Mobile Automation Center of Excellence’ (COE) op. Daarin worden de AGV-producten van zowel Dematic als van Egemin Automation -ook zijn E’tow vloerkettingbaansystemen- én het Australische NDC - een recente overname door Dematic - ondergebracht. Het hoofdkantoor van het COE, dat wereldwijd actief zal zijn, komt in de huidige vestiging van Egemin North America, namelijk in Holland (Michigan, VSA).

Tom Kaminski, de voormalige CEO van Egemin North America komt er aan het hoofd te staan. Het COE omvat verder de bestaande Egemin Automation-vestigingen in Zwijndrecht (België), Gorinchem (Nederland), Bremen (Duitsland) en Heillecourt (Frankrijk), evenals de Dematic-vestigingen in Shanghai (China) en Belrose (Australië).

In de volgende stap worden Egemins activiteiten in magazijnautomatisering (E’wds) geïntegreerd in Dematic Central Europe, dat geleid wordt door Barbara Wladarz, Managing Director, Central Europe. Het blijft opereren vanuit Zwijndrecht. Het Benelux-team blijft magazijn- en distributieoplossingen ontwerpen en leveren in alle Europese regio's.

Maar nu met een ruimer gamma oplossingen dat o.a. palletmagazijnsystemen en gestandaardiseerde transport- en sorteeroplossingen omvat voor de voedingsindustrie, farma, distributie & logistiek, productie en maakindustrie.

Ons portfolio met intralogistieke oplossingen is exponentieel gegroeid en ons wereldwijd netwerk voor klantenservice kan enorme voordelen bieden aan onze klanten en aan de klanten van onze klanten”, stelt Jan Vercammen, Managing Director van de Egemin Group. Vercammen wordt Vice President Business Development bij Dematic International en zal nieuwe groeimogelijkheden ontwikkelen in Europa, China en de ANZA-regio.

Dematic en Egemin Automation vormen het ‘Supply Chain Solutions’ segment van de KION Group dat met het ‘Industrial Trucks & Services’ segment end-to-end intralogistieke oplossingen kan aanbieden, van heftrucks tot AGV's en high-end magazijnautomatisering.

De KION Group is de grootste fabrikant van industriële heftrucks in Europa, nummer twee in heftrucks wereldwijd en een wereldspeler in magazijnautomatisering.