Personeelsbestand status quo in 2e kwartaal 2017

Volgens de Manpower Barometer die vandaag verschijnt, blijven de Belgische werkgevers voorzichtig om meer mensen aan te werven tijdens het 2de kwartaal 2017.

Trefwoorden: #aanwerving, #bedrijven, #conjunctuur, #jobs, #Manpower, #Manpower barometer

Lees verder

Nieuws

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Van de 751 werkgevers die ManpowerGroup eind januari heeft bevraagd, is slechts 4% van plan om medewerkers aan te werven tijdens de periode tot eind juni.

De grote meerderheid of 93% houdt zijn loonmassa status quo terwijl 3% zijn personeelsbestand zou inkrimpen. Na uitzuivering van de seizoenvariaties staat de Nettotewerkstellingsprognose - of het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven en het percentage dat personeel zal ontslaan – op nul.

Dat betekent dat de tewerkstelling gas terugneemt vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar. Het is tegelijk een belangrijke daling (min 6 procentpunten) in vergelijking met vorig kwartaal en een daling met 1 procentpunt ten opzichte van hetzelfde kwartaal 2016.

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: “Het optimisme van de Belgische werkgevers vorig kwartaal kreeg toch wel een deuk en de tewerkstellingskansen voor het komende kwartaal zullen afnemen. Het ziet ernaar uit dat de werkgevers tevreden zijn met hun huidige personeelsbestand

Het merendeel is van plan hun loonmassa status quo te houden of om op een afgewogen manier mensen aan te werven terwijl ze nauwlettend de evolutie van de markt in het oog houden. Ondanks het feit dus dat veel werkgevers gas terugnemen, blijft de rekruteringsmarkt positief en zijn onze enquêteresultaten niet van dien aard dat we het vertrouwen voor de komende maanden mogen verliezen.”

De tewerkstellingsdynamiek voor de komende drie maanden verschilt opvallend tussen de drie gewesten: matig positief in Vlaanderen (+2), onzeker in Brussel (+0) en licht negatief in Wallonië (-2).

Op kwartaalbasis daalt de Nettotewerkstellingsprognose in de drie gewesten, terwijl ze op jaarbasis vergeleken stijgt in Brussel (plus 2 procentpunten), stabiel blijft in Vlaanderen en fors daalt in Wallonië (min 7 procentpunten).

De werkgevers uit zes van de tien bevraagde sectoren voorspellen dat ze in het 2de kwartaal 2017 mensen zullen aanwerven. Het meest hoopvolle tewerkstellingsklimaat voorspellen de sectoren Elektriciteit, Gas en Water (+7) en Financiële instellingen/verzekeringen/vastgoed/diensten (+6). Na een moeilijke periode herwinnen de werkgevers uit de Horeca hun dynamiek (+3, een stijging met 4 procentpunten).

Ook positieve vooruitzichten, zij het meer bescheiden (+2), in drie sectoren: Bouw, Groot- en Kleinhandel en Transport, logistiek en communicatie. Stilstand (+0) daarentegen in de sector Openbare diensten/onderwijs/ gezondheidszorg/ maatschappelijke dienstverlening en de sector de Winning van Delfstoffen.

Terwijl de werkgevers van plan zijn om medewerkers te ontslaan in de Maakindustrie (-3) en in de Landbouw/jacht/bosbouw en visserij (-8).

Het werkgeversvertrouwen daalt in acht sectoren ten opzichte van vorig kwartaal. Maar vergeleken op jaarbasis zien we een sprong voorwaarts en neemt de Nettotewerkstellingsprognose toe in zes van de tien sectoren.

De werkgevers van drie van de vier bedrijfscategorieën (volgens aantal werknemers) hebben positieve vooruitzichten voor het volgende kwartaal. Het zijn de grote ondernemingen (= 250 werknemers) en de middelgrote bedrijven (50-249 werknemers) die de meest optimistische Nettotewerkstellingsprognoses doen voor het 2e kwartaal 2017, respectievelijk +28 en +17.

Hoopvolle tewerkstellingskansen ook bij de kleine (10-49 werknemers) bedrijven (+6). In tegenstelling tot hun collega’s van de microbedrijven (< 10 werknemers) die rode cijfers voorspellen (-2).