Trends Gazellen 2017 bekend gemaakt

Pauwels Sauzen (Oelegem), Den Berk Délice (Merksplas), Komono (Zwijndrecht) zijn snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen en werden beloond met de Trends Gazellen 2017.

Trefwoorden: #Den Berk Délice, #groeibedrijf, #Komono, #Pauwels Sauzen, #snel groeiend bedrijf, #Trends Gazellen

Lees verder

Techniek

( Foto: Provincie Antwerpen - © Koen Fasseur )

ENGINEERINGNET.BE - Elk jaar selecteert het financieel-economisch weekblad Trends per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de dynamiek, werkgelegenheid en innovatie in hun regio.

Gisteren werden de snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen bekendgemaakt. Uit de lijst van geselecteerde bedrijven werd per categorie 1 onderneming als Trends Gazellen Ambassadeur verkozen: 1 kleine onderneming (omzet minder dan 1 miljoen), 1 middelgrote onderneming (omzet tussen 1 en 10 miljoen) en 1 grote onderneming (omzet meer dan 10 miljoen). Daarbij werd gekeken naar de groei van de omzet, het personeelsbestand en de cashflow.

De trofeeën kwamen uit handen van Ludwig Caluwé, gedeputeerde bevoegd voor Economie in de provincie Antwerpen.


Over de winnaars:

  • Pauwels Sauzen is verkozen tot ambassadeur Trends Gazellen bij de grote bedrijven.
    De Oelegemse sauzenproducent kende de voorbije jaren een snelle groei dankzij innovatie in smaken en verpakkingen. Het bedrijf telt bijna 300 medewerkers en is goed voor een geconsolideerde omzet van zowat 150 miljoen euro.
  • In de categorie middelgrote bedrijven is Den Berk uit Merksplas de ambassadeur.
    De tomatenkweker kweekt er cherrytrostomaten en kleine snoeptomaatjes. Den Berk werd eind 2006 opgericht door Luc Beirinckx en Koen Lauwerysen.
  • Komono uit Zwijndrecht is de ambassadeur bij de kleine bedrijven.
    Het merk van zonnebrillen en horloges kon zich aanvankelijk ontwikkelen in de schoot van Hurray, distributeur in de Benelux voor modeartikelen als kleding, schoenen en accessoires. Het bedrijf is aanwezig in 4.500 winkels in 75 landen en opent eind april in Antwerpen een eigen winkel.