Start-up Communithings pakt mobiliteit in Bergen aan

Om mobiliteitsproblemen aan te pakken, lanceert de Brusselse start-up Communithings een oplossing, waarbij sensoren worden gebruikt die worden geïntegreerd bij de heraanleg van de wegen.

Trefwoorden: #Bergen, #Communithings, #parkeerproblemen, #parkeren, #sensoren, #SPIE Belgium, #Start-up, #verkeer

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Deze startup heeft een gsm-app ontwikkeld in drie versies (consument/inwoner, handelaar, parking­beheerder) en een signalisering die aangeeft dat een bepaald aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de gebruikers van de app.

De sensoren die door SPIE Belgium worden geplaatst in Bergen werken op batterijen en gaan zo'n 5 tot 7 jaar mee. Ze detecteren de aanwezigheid van een auto op een parkeerplaats en sturen de gegevens door naar een centraal systeem met de nieuwe communicatietechnologie LoRa.

De dienst die het gebruik van deze plaatsen bewaakt, bekijkt de verzamelde gegevens om te controleren of de parkeertermijnen worden nageleefd. De handelaars kunnen op hun beurt gratis extra minuten aanbieden aan hun klanten.

Met de smartphone-app kan de gebruiker lege parkeerplaatsen opsporen en er via gps naartoe rijden. Een ongelooflijke tijdswinst voor wie zich voortaan naar het centrum van Bergen begeeft.