Eneco kondigt partnerschap met Duitse Lichtblick aan

Energieleverancier Eneco neemt een belang van 50% in het Duitse duurzame energiebedrijf LichtBlick, dat duurzame energie levert aan meer dan 645.000 klanten.

Trefwoorden: #duurzame energie, #elektriciteit, #Eneco, #energieleverancier, #Lichtblick, #partnerschap

Lees verder

Techniek

( Foto: Lichtblick )

ENGINEERINGNET - Het partnerschap tussen beide bedrijven komt er als gevolg van de strategische en culturele overeenkomsten tussen de twee bedrijven.

Eneco zet in België, Nederland en de UK al volop in op duurzame energie en decentrale productie, Lichtblick doet hetzelfde in Duitsland.

Beide bedrijven zien hun rol verschuiven van energieleverancier naar die van energieregisseur, waarbij de klant steeds meer het heft in handen neemt en daarbij gebruik maakt van de innovaties.

De gezamenlijke ambitie is een groei te realiseren in Duitsland, België, Nederland en andere landen in Europa. Het nieuwe partnerschap versterkt hun slagkracht in de Europese energiemarkt door aanzienlijke investeringsmogelijkheden, gecombineerde ervaringen in de belangrijkste energiemarkten en een groot klantenbestand.

Naast het bereiken van synergie, gaat deze samenwerking vooral over het identificeren en benutten van kansen. Beide bedrijven ontwikkelen producten en diensten die slimme energie-oplossingen voor consumenten en bedrijven bieden en brengen deze ook op de markt.

Deze samenwerking heeft geen invloed op de organisaties zelf zoals het management, de bedrijfsonderdelen of merken van de bedrijven.


Op de foto (vlnr.):
Wilfried Gillrath, co-CEO van LichtBlick en Jeroen de Haas, CEO of Eneco Group