Zevende editie ‘Ondernemers voor de Klas’ van start gegaan

Meer dan 40 ondernemers uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende twee maanden gastlessen en gastcolleges aan leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs.

Trefwoorden: #Engineering, #essenscia, #Mathematics, #Ondernemers voor de klas, #opleiding, #Science, #STEM, #Technology

Lees verder

Opleiding

( Foto: esscenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Sectorfederatie essenscia vlaanderen zet zo mee de schouders onder het Vlajo-initiatief ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Het achterliggende doel is om jongeren te inspireren voor wetenschappen en techniek in hun verdere studie- of beroepskeuze.

Tot begin maart geven ondernemers en bedrijfsleiders in alle Vlaamse provincies gastlessen aan zowel laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs als hogeschool- en universiteitsstudenten. ‘Ondernemers voor de Klas’ wil op die manier de ondernemingszin bij jongeren aanscherpen en een brug bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Voor de chemie, kunststoffen en farma gaat het onder meer om CEO’s en plant managers van zowel internationale bedrijven als KMO’s, zoals bijvoorbeeld Dirk Borghs (Datwyler), Johan De Boeck (Nitto), Filip Dejongh (EuroChem), Bart Denturck (JSR Micro), Roel De Vil (Nippon Shokubai), Rob Kruitwagen (Indaver), Luc Leunis (Vynova), Frank Lingier (Monsanto), Ben Ottenbourgs (DSM), Lieven Stalmans (Borealis), Ellen Theeuwes (Induss), Volker Weintritt (Covestro) en Bart Wouters (Prayon).

Frank Daman, afgevaardigd bestuurder van Evonik Antwerpen, sluit de lessenreeks op 2 maart af met een gastcollege aan de Universiteit Antwerpen.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen (foto): “Met ‘Ondernemers voor de Klas’ willen we jongeren vooral duidelijk maken dat chemie, kunststoffen, farma en biotech cruciaal zijn voor de levenskwaliteit van elk van ons. De sector ontwikkelt heel wat oplossingen voor een succesvolle aanpak van de klimaatuitdaging en levert baanbrekend onderzoek naar geneesmiddelen.

De chemie- en farmasector in Vlaanderen behoort tot de wereldtop, maar onze bedrijven hebben nood aan jong talent om die koploperspositie te behouden. Daarom blijft het noodzakelijk dat nog meer jongeren met volle overtuiging kiezen voor een STEM-studierichting (Science, Technology, Engineering, Mathematics).”


ACHTERGROND
‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen.

In totaal nemen bijna 30 sectorbedrijven deel: 3M, Agfa-Gevaert, BASF, Borealis, Chemours, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, DSM, Eastman, Ecosynth, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Genzyme, Indaver, Induss, JSR Micro, Lubrizol, Miko Pac, Monsanto, Nippon Shokubai, Nitto, Prayon, Soudal, Tessenderlo Group en Vynova.