Dynamitec wint KNX Innovation Award 2016

Systeemintegrator Dynamitec uit Gent heeft de Belgische KNX Innovation Award 2016 gewonnen. De award werd overhandigd op 8 september in de Thomas More Hogeschool te St. Katelijne-Waver.

Trefwoorden: #CDI Projects, #Dynamitec, #Internet of Things, #KNX, #KNX Innovation Award, #Systeemintegrator

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Stijlmeesters v.o.f. )

ENGINEERINGNET.BE - De uitreiking van de award gebeurde op het KNX Event, dat vooral in het teken stond van de kansen die IP en het Internet of Things (IoT) bieden.

Daarbij ging het ook over de mogelijkheden met Apple Homekit en kwam de nieuwe ETS Inside tool, die in januari 2017 op de markt komt, ruimschoots aan bod.

Juryvoorzitter Jan Derua had de eer om de KNX Innovation Award 2016 uit te reiken aan de compagnons Xavier Musschoot en Joeri Thiré van Dynamitec. De tweede prijs ging naar Luc Vercruyssen van CDI Projects.

Dynamitec realiseerde een uitgebreide KNX-installatie bij de verbouwing van een eengezinswoning naar twee woonheden met een zorgfunctie. Zowel het huis als de techniek zijn hier volledig afgestemd op het leef-comfort van de bewoners, zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Diverse functies zijn geautomatiseerd en gekoppeld binnen de KNX-installatie, waaronder de energiemeting, het controleren van de elektrische apparaten, de aansturing van de warmtepomp, de toegangscontrole middels een vinger-reader en de brandbeveiliging.

Het project waarmee CDI-projects de tweede prijs won, onderscheidde zich vanwege het feit dat het om sturing en procesbewaking van een industriële omgeving ging, namelijk een bierbrouwerij.