Mobis neemt nieuw distributiecentrum in Beringen in gebruik

Goodman ontwikkelde in Beringen een instapklare logistieke faciliteit van 57.500 m² voor Mobis Parts Europe, de officiële dealer voor KIA- en Hyundai-onderdelen. Dit werd nu opgeleverd.

Trefwoorden: #auto-onderdelen, #Beringen, #distributiecentrum, #Goodman, #Hyundai, #Kia Motors, #logistiek, #Mobis, #vastgoed

Lees verder

Techniek

( Foto: Goodman )

ENGINEERINGNET.BE - De verhuis naar de site in Beringen is onderdeel van de groeistrategie van Mobis.

De nieuwe logistieke faciliteit is gelegen in de provincie Limburg en zal als centraal distributiecentrum voor Mobis, Hyundai Motors en Kia Motors klanten rechtstreeks bevoorraden in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland.

Het nieuwe gebouw beschikt over 54.500 m² magazijnruimte, inclusief een mezzanine van 2.500 m² en 3.000 m² kantoorruimte.

Om te voldoen aan de specifieke operationele noden van Mobis zijn de plafonds meer dan 12 meter hoog, heeft het gebouw een verstevigde vloer en zijn er afzonderlijke ruimten voor gevaarlijke stoffen en bandenopslag.

Het hele distributiecentrum werd uitgerust met LED- en bewegingssensorverlichting, maar het gebouw is als dusdanig ontworpen dat ook natuurlijk daglicht binnen valt. De muren en plafonds in het magazijn kregen daarenboven een reflecterende witte coating.

Het gebouw werd eveneens uitgerust met een verzamelsysteem voor regenwater. Deze extra’s dragen bij aan lagere energiekosten en een lager verbruik van natuurlijke grondstoffen.

Het distributiecentrum is gevestigd in de bedrijvenzone Ravenshout Noord in Beringen die gemakkelijk toegang biedt tot diverse transportmiddelen.