Delhaize start proefproject met Planckendael

Delhaize start een proefproject met de dierentuin van Planckendael. Fruit en groenten, niet meer geschikt voor de klanten, zullen vanaf nu geschonken worden aan de dieren.

Trefwoorden: #Delhaize, #dierenvoeding, #fruit, #groenten, #niet consumeerbare voeding, #Planckendael, #voeding, #voedselbedeling

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot YouTube - Planckendael )

ENGINEERINGNET.BE - In eerste instantie wordt er zo tot 20 ton fruit en groenten gerecupereerd dat anders in de vuilbak zou belanden.

Deze producten kunnen niet meer verkocht of gegeven worden aan mensen in nood maar zijn nog wel geschikt voor dieren. Delhaize wil zo haar inspanningen tegen voedselverspilling verder uitbreiden.

De supermarktketen werkt al jaren samen met de voedselbanken en lokale organisaties om niet-verkochte producten te herverdelen om zo hulpbehoevende mensen te helpen en zo effectief de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling.

Het gaat hier altijd om producten die nog consumeerbaar zijn en de houdbaarheidsdatum niet hebben overschreden. Naast deze producten zijn er ook die we niet kunnen herverdelen omdat ze niet meer consumeerbaar zijn.

Vanuit haar strijd tegen voedselverspilling wordt nu een nieuw initiatief opgestart. Samen met het bedrijf dat voor haar groenten en fruit verpakt, werd een samenwerking aangegaan met de dierentuin Planckendael.

Bedoeling is om fruit en groenten die niet meer consumeerbaar zijn, te schenken aan de dierentuin om zo als dierenvoeding te dienen.