Culinor Food Group neemt sectorgenoot Vaco over

De Culinor Food Group, producent van bereide maaltijden en maaltijdcomponenten, heeft een principiële overeenkomst getekend over de overname van sectorgenoot Vaco.

Trefwoorden: #Culinor Group, #Vaco, #voeding, #voorbereide maaltijden

Lees verder

Techniek

( Foto: Culinor Food Group )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf Vaco heeft twee moderne productievestigingen (Olen en Herselt), stelt 270 mensen tewerk en is gespecialiseerd in “ready to heat” maaltijden. Vaco maakte deel uit van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Bakkavör-groep.

Recent investeerde het bedrijf nog in haar vestiging te Olen, met name in de afdeling voor ultraverse maaltijden met korte houdbaarheid.

Het gamma bestaat onder meer uit stamppotten, Italiaanse maaltijden, traditionele Nederlandse gerechten, ovenschotels en Aziatische specialiteiten.

De Culinor Food Group bestond tot op vandaag uit Culinor, producent van kwalitatieve maaltijden voor retail en food service, en het in 2011 overgenomen Hot Cuisine, bekend door de samenwerking met Michelinsterrenchefs als Peter Goossens, Sergio Herman en anderen.

Door deze overname kan de groep voortaan 40 miljoen maaltijden per jaar (200.000/dag) bereiden. De volledige groep zal ongeveer 500 mensen te werk stellen en zal een omzet van meer dan 90 miljoen euro draaien.