Vijf nieuwe bedrijven mogen zich ‘Lean & Green’ noemen

Wouter Van Besien (Groen) reikte de Lean & Green award uit voor hun plan van aanpak om minstens 20% CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten te verminderen.

Trefwoorden: #CO2-uitsoot, #Lean & Green, #Lean & Grees Award, #VIL, #Vlaams Instituut voor Logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - Het is al de zevende groep bedrijven die via het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) Lean & Green wordt.

Daarnaast ontvingen ook zes bedrijven de ‘Lean & Green Star’ voor het behalen of zelfs overschrijden van de 20% reductiedoelstelling.

Apton, Artsen Zonder Vakantie, Fost Plus, IMOG en Transport Verbeken zijn de vijf nieuwe Lean & Green award winnaars. Met hen erbij zijn er nu 74 Vlaamse bedrijven Lean & Green.

Carglass Distribution, Covestro, HAVI Logistics, Jost Group division beverages (Vervoer Verbessem), Ninatrans en TDL Group mogen zich vanaf nu tot het select groepje Lean & Green Stars rekenen.

De Lean & Green Star is de formele erkenning dat een bedrijf de 20% CO2-reductie doelstelling effectief heeft behaald of zelfs overschreden. Net als voor de Lean & Green award gebeurt de evaluatie van de Star dossiers door de VUB-MOBI.

De verschillende winnaars halen als grote troef van het VIL-programma aan dat ze door deelname eindelijk eens alle CO2-emmissie in kaart hebben gebracht. Een oefening die anders niet snel of niet gebeurt.

Door hier een gedetailleerd zicht op te hebben is het gemakkelijker potentiële grote en kleine besparingen te benutten. De Star winnaars benadrukken dat de sleutel tot succes erin bestaat om alle afdelingen te mobiliseren.

Meerdere bedrijven toonden de voorbije maanden interesse om ook Lean & Green te worden. Het VIL voorziet dit najaar de opstart van een nieuwe groep bedrijven.

Ook VEA sleutelt aan het bijeenbrengen van een groep Lean & Green expediteurs in spe.