Voetbalstadion van KRC Genk wordt groenste van het land

EDF Luminus en KRC Genk werken samenom het KRC Genk stadion tegen 2020 CO2-neutraal te maken, een unicum in België. Het stadion zal voortaan ook door het leven gaan als de Luminus Arena.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #EDF Luminus, #energiebesparing, #KRC Genk, #Luminus Arena, #voetbalstadion, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - EDF Luminus zal verschillende werken uitvoeren aan het stadion met als objectief om tegen 2020 CO2-neutraal te zijn.

Verwarming en koeling zullen worden geautomatiseerd. Stookketels zullen worden vervangen. Leidingen zullen worden geïsoleerd, de terreinverwarming geoptimaliseerd. Elektrische circuits worden vervangen. Ook zullen 400 zonnepanelen op het dak worden geplaatst.

De werken starten nog dit jaar en men verwacht dat deze aanpassingen snel zullen leiden tot een daling van het elektriciteits- en gasverbruik met 30%.

Het stadion van KRC Genk wordt omgedoopt tot de Luminus Arena en zal als CO2-neutraal stadion in de voetsporen treden van buitenlandse voetbaltempels zoals de Amsterdam Arena, het Wembley stadion en de Commerzbank Arena in Frankfurt.

Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus: “Wij zijn enorm trots dat we van de Luminus Arena het eerste CO2 -neutrale stadion van België zullen maken en dat we onze Limburgse verankering nog meer kunnen versterken.”