5 redenen om mee te doen met de Vlaamse Energiecluster - artikel

Energie & Milieu 9/05/2016 9:04:35

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven tonen de ambitie om een deel van deze koek op te eisen. Hoe? Welkom in het ambitieuze programma van de Vlaamse Energiecluster!

Lees hieronder verder   
Verwant

Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

Fluoride maakt perovskiet zonnecellen sterker

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

Windturbines van Norther in recordtempo geïnstalleerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse energie-industrie en haar wetenschappelijke partners maken een statement. Het is hoog tijd dat Vlaanderen zich internationaal positioneert als een ‘Smart Energy Region’.

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven willen een deel van deze koek opeisen. Hoe? Door te focussen op concrete marktdoorbraken, te werken aan innovatieve totaaloplossingen en zo de waardeketen te vervolledigen…

Op 26 mei ontdekt u op het lanceringsevenement bij Living Tomorrow alles over de Vlaamse Energiecluster (#vlec) en de verschillende engagementsniveaus die uw bedrijf hierin kan opnemen.

Inschrijven moet U zelf doen, maar wij presenteren alvast vijf goede redenen om erbij te zijn:

  1. U ziet commerciële opportuniteiten in de uitdagingen waarvoor het energiesysteem van de toekomst ons stelt. Innovatieve totaaloplossingen voor een flexibele, duurzame en kostenefficiënte energievoorziening hebben een enorm marktpotentieel, zowel Vlaams als internationaal. U hebt de ambitie om dat potentieel te valoriseren.

  2. U levert producten, diensten of systemen in het brede domein van de energie. U bent een IT-bedrijf of komt uit de bouwwereld. De Vlaamse Energiecluster mikt op een unieke systeemintegratie van verschillende innovatieve energiecomponenten en verenigt daartoe de energie-, bouw- en IT-sectoren.

  3. U bent nieuwsgierig naar de instrumenten, het flankerende beleid en het budget dat de Vlaamse Overheid voorziet. U bent enthousiast dat er wordt gewerkt aan de innovatie- en valorisatiecapaciteit van Vlaamse bedrijven over een periode van tien jaar.

  4. U hebt zin om samen te werken met andere bedrijven en zo een innovatieve waardeketen te vormen in een (of meerdere) van vijf ‘innovatorzones’, gericht op een van deze markten: (1) energie-efficiënte industrie; (2) duurzame wijken en steden; (3) energie in residentiële gebouwen.

  5. U drukt graag mee uw stempel op het boeiendste en meest ambitieuze energie-initiatief sinds lange tijd waarbij aandacht gaat naar opleiding, innovatie, valorisatie, internationalisatie, business modellen en regelluwe zones.

De Vlaamse Energiecluster wordt gedragen door negen industriële en wetenschappelijke sleutelorganisaties, met name Smart Grids Flanders, Agoria, Voka, Vlaamse Confederatie Bouw, Passiefhuis Platform, Living Tomorrow, EnergyVille, iMinds en UGent. De cluster stemt af met de kabinetten, VREG, VEA en VLAIO en zoekt een open dialoog en samenwerking met complementaire initiatieven.

De hoofdlijnen van de Vlaamse Energiecluster werden reeds afgetoetst met de betrokken Vlaamse Overheid en ook de eerste bedrijven uit de energie-, bouw- en ICT-sector engageerden zich. De fundamenten zijn er, maar U kunt nog mee richting geven op 26 mei. << (bron: Smart Grids Flanders)


INFO
Meer informatie & inschrijven

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Interreg Vlaanderen-Nederland investeert 1,7 miljoen euro in duurzaamheid

Het project GREENER is gericht op de ontwikkeling van een biogebaseerde vervanger voor polyacrylzuur en RESANAT experimenteert met natuurlijke saneringstechnieken op verontreinigde gronden.

Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

Volvo Car Gent is gestart met de bouw van een gloednieuw fabrieksgedeelte, waar batterijen voor elektrische wagens zullen worden samengesteld. Een belangrijke investering voor deze fabriek.

Internationale prijzen voor Antwerpse duurzaamheidsprojecten

Twee Antwerpse duurzaamheidsprojecten zijn bekroond met een prijs op de Guangzhou 2019 World Ports Conference in China, tijdens de eerste IAPH World Ports Sustainability Awards.

Kennametal introduceert nieuwe generatie tangentieel schouderfrezen - techniek

Kennametal kondigt haar nieuwe Mill 4-12KT aan, de volgende generatie tangentiële schouderfrezen, die hoogwaardige oppervlakken produceert voor bijna alle toepassingen in staal en gietijzer.

Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Het allereerste specifieke opleidingscentrum voor de farma- en biotech-industrie in Vlaanderen, ViTalent, komt op het Wetenschapspark in Niel en zou zijn deuren moeten openen in 2021.

Fluoride maakt perovskiet zonnecellen sterker

Onderzoekers van TU Eindhoven, DIFFER, Universiteit Twente en Peking University hebben ontdekt dat een beschermend fluoride-laagje zonnecellen van perovskiet een stuk stabieler maakt.

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners