5 redenen om mee te doen met de Vlaamse Energiecluster - artikel

Energie & Milieu 9/05/2016 9:04:35

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven tonen de ambitie om een deel van deze koek op te eisen. Hoe? Welkom in het ambitieuze programma van de Vlaamse Energiecluster!

Lees hieronder verder   
Verwant

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

Blijf op de hoogte inzake WKK en warmtenetten - uitnodiging

Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

Methaan interessant voor energie-opslag uit zon en wind

Groene waterstof alleen rendabel bij hoge gasprijzen en streng beleid

Ontwikkeling zonnecellen met een rendement van 30,2%

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/3) Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

(18/3) Stoomnet ECLUSE in Antwerpse haven officieel geopend

(14/3) 3D geprint poreus mes snijdt onder druk

(13/3) Fysici blijven hoopvol over nieuwe Japanse superversneller

(12/3) Primeur: langste composiet-bruggen komen in Brugge

(12/3) Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse energie-industrie en haar wetenschappelijke partners maken een statement. Het is hoog tijd dat Vlaanderen zich internationaal positioneert als een ‘Smart Energy Region’.

De slimme energiesector groeit wereldwijd en Vlaamse bedrijven willen een deel van deze koek opeisen. Hoe? Door te focussen op concrete marktdoorbraken, te werken aan innovatieve totaaloplossingen en zo de waardeketen te vervolledigen…

Op 26 mei ontdekt u op het lanceringsevenement bij Living Tomorrow alles over de Vlaamse Energiecluster (#vlec) en de verschillende engagementsniveaus die uw bedrijf hierin kan opnemen.

Inschrijven moet U zelf doen, maar wij presenteren alvast vijf goede redenen om erbij te zijn:

  1. U ziet commerciële opportuniteiten in de uitdagingen waarvoor het energiesysteem van de toekomst ons stelt. Innovatieve totaaloplossingen voor een flexibele, duurzame en kostenefficiënte energievoorziening hebben een enorm marktpotentieel, zowel Vlaams als internationaal. U hebt de ambitie om dat potentieel te valoriseren.

  2. U levert producten, diensten of systemen in het brede domein van de energie. U bent een IT-bedrijf of komt uit de bouwwereld. De Vlaamse Energiecluster mikt op een unieke systeemintegratie van verschillende innovatieve energiecomponenten en verenigt daartoe de energie-, bouw- en IT-sectoren.

  3. U bent nieuwsgierig naar de instrumenten, het flankerende beleid en het budget dat de Vlaamse Overheid voorziet. U bent enthousiast dat er wordt gewerkt aan de innovatie- en valorisatiecapaciteit van Vlaamse bedrijven over een periode van tien jaar.

  4. U hebt zin om samen te werken met andere bedrijven en zo een innovatieve waardeketen te vormen in een (of meerdere) van vijf ‘innovatorzones’, gericht op een van deze markten: (1) energie-efficiënte industrie; (2) duurzame wijken en steden; (3) energie in residentiële gebouwen.

  5. U drukt graag mee uw stempel op het boeiendste en meest ambitieuze energie-initiatief sinds lange tijd waarbij aandacht gaat naar opleiding, innovatie, valorisatie, internationalisatie, business modellen en regelluwe zones.

De Vlaamse Energiecluster wordt gedragen door negen industriële en wetenschappelijke sleutelorganisaties, met name Smart Grids Flanders, Agoria, Voka, Vlaamse Confederatie Bouw, Passiefhuis Platform, Living Tomorrow, EnergyVille, iMinds en UGent. De cluster stemt af met de kabinetten, VREG, VEA en VLAIO en zoekt een open dialoog en samenwerking met complementaire initiatieven.

De hoofdlijnen van de Vlaamse Energiecluster werden reeds afgetoetst met de betrokken Vlaamse Overheid en ook de eerste bedrijven uit de energie-, bouw- en ICT-sector engageerden zich. De fundamenten zijn er, maar U kunt nog mee richting geven op 26 mei. << (bron: Smart Grids Flanders)


INFO
Meer informatie & inschrijven

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Chemie- en farma goed voor recordbedrag aan buitenlandse investeringen

Buitenlandse ondernemingen uit de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences hebben vorig jaar een recordbedrag van meer dan 2 miljard euro in Vlaanderen geïnvesteerd.

11 nieuwe projecten uit Europees BENEFIC-programma goedgekeurd

In het kader van het Europese BENEFIC-programma werden 11 nieuwe projecten goedgekeurd. Het gaat om 53 laad- en tankpunten voor elektrische wagens, taxi’s, bussen en binnenvaartschepen.

ifm is uw partner voor de automatisering van morgen - advertorial

Sinds de oprichting in 1969 heeft ifm zijn stempel gedrukt op de industriële automatisering met nieuwe ontwikkelingen in sensoren, besturingssystemen en andere industriële systemen.

Foreign Investment Trophy 2019 bekroont buitenlandse topinvesteerders

Borealis, Daikin en AGP vielen in de prijzen op de Foreign Investment Trophy 2019. FIT onderstreept hiermee voor de zevende keer het belang van buitenlandse investeringen voor onze economie.

Jonge ingenieurs kiezen steeds vaker voor energiesector

Naar aanleiding van de Dag van de ingenieur heeft rekruteringsexpert Hays opgemerkt dat er steeds meer studenten ingenieur interesse tonen in een een job in de energiesector.

Oprichting multidisciplinair AI-onderzoekscentrum

VUB en Pieter De Leenheer, medeoprichter van de enige Belgische unicorn, Collibra, kondigen hun plannen voor de oprichting van een gezamenlijk AI-onderzoekscentrum aan.

Siemens en Odisee leiden techniekers Volvo Cars op

Technische medewerkers van Volvo Car Gent krijgen sinds kort een nieuwe opleiding waarbij ze een hoogtechnologische installatie in de Gentse fabriek “virtueel” kunnen testen.

Blijf op de hoogte inzake WKK en warmtenetten - uitnodiging

COGEN Vlaanderen en Warmtenetwerk Vlaanderen organiseren op 2 april in Gent een studiedag rond warmte-krachtkoppeling (WKK) en warmtenetten waar een actuele visie hier rond wordt gegeven.

Passen digitalisering en brownfield-faciliteiten bij elkaar

De huidige automatiseringssystemen verminderen ongeplande downtime door bewaking van de systeemstatus en via conditiebewaking of voorspellend onderhoud. Maar wat met brownfield-installaties met legacy-apparatuur? Kunnen deze geïntegreerd worden en aan de eisen van de moderne productie voldoen? >>

Partners