VUB lanceert onderzoekscentrum BruBotics

Gisteren is het Brussels Human Robotic Research Center ‘BruBotics’ van de Vrije Universiteit Brussel gelanceerd met een feestelijke opening.

Trefwoorden: #BruBotics, #Human Robotic Research Center, #onderzoekscentrum, #VUB

Lees verder

HR

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE - BruBotics is een multidisciplinaire onderzoekscentrum dat mensvriendelijke toepassingen ontwikkelt op het gebied van robotica.

Ze spreken dan onder meer over ondersteunende robots in de gezondheidszorg tot machines met kunstmatige intelligentie die maatschappelijke problemen helpen op te lossen. Het onderzoekscentrum wordt geleid door professor Dirk Lefeber.

Lefeber: “We staan aan de vooravond van het tijdperk van mensgerichte robots die een zeer belangrijke plaats in onze samenleving zullen hebben. BruBotics is een multidisciplinaire onderzoekscentrum dat alle aspecten hiervan in de maatschappij, industrie en onderzoek dekt.”

Een decennium geleden waren robots pure sciencefiction, nu is het in snel tempo een disruptieve werkelijkheid. Het is een van de grootste uitdagingen waar we in onze samenleving voor staan. Het biedt de maatschappij en de industrie fantastische mogelijkheden om het leven van mensen te verbeteren.

Acht onderzoeksgroepen van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) hebben besloten op dit gebied hun krachten te bundelen en het Brussels Human Robotic Research Center ‘BruBotics’ op te richten.

BruBotics voert top-notch interdisciplinair onderzoek uit naar menselijke robot-technologie en de mogelijkheid om dit in te zetten voor een betere kwaliteit van het leven en van onze samenleving.

Momenteel participeert BruBotic in meer dan dertig nationale en internationale projecten.