Herinrichting Woluwedal Zaventem/Kraainem loopt vertraging op - verkeer

De werken aan Woluwedal (R22) die al sinds november 2015 stilliggen, zullen ook de komende weken nog niet opnieuw kunnen opstarten.

Trefwoorden: #riolering, #rioleringswerken, #verkeer, #wegen

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AWV / werkenwoluwelaan.be )

ENGINEERINGNET.BE - Uit het onderzoek van de voorbije twee maand is gebleken dat de fundering die de aannemer eind 2015 plaatste, volledig opnieuw aangelegd moet worden.

Wegen en Verkeer stelde vast bij werfcontroles en proeven dat de funderingspalen die de aannemer plaatste in november, niet genoeg draagkracht hadden. Dat betekende jammer genoeg dat de werken vanaf dat moment noodgedwongen stillagen.

Want zo lang de fundering niet klaar was, kon de riolering zelf niet aangelegd worden, en kon ook de weginfrastructuur (de fundering, het asfalt) die erbovenop komt, niet aangelegd worden.

Nu is gebleken dat de fundering zelfs met bijkomende versteviging niet voldoende ondersteuning zal bieden. De aannemer zal daardoor de riolering elders in de werfzone moeten aanleggen.

Anton De Coster van Wegen en Verkeer: “De besteksbepalingen worden strikt gevolgd omdat we kwaliteitsvolle en duurzame infrastructuur willen.

We hebben samen met de aannemer intensief naar oplossingen gezocht, maar de voorstellen van de aannemer kwamen onze eisen jammer genoeg niet tegemoet.”