DEME Concessions neemt participatie in Tidal Power Scotland Limited

DEME Concessions neemt een minderheidsparticipatie in Tidal Power Scotland Limited (TPSL). Dit is een Schots ontwikkelingsbedrijf voor getijdenenergie.

Trefwoorden: #DEME, #DEME concessions, #getijdencentrale, #Scottish Enterprise, #Tidal Power Scotland Limited

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - TPSL is samen met Scottish Enterprise o.a. eigenaar van het geplande MeyGen project, ’s werelds eerste getijdencentrale met aansluiting op het elektriciteitsnet.

Door deze participatie bouwt DEME voort op de ervaring met complexe maritieme bouwwerken en ondersteunt een nieuwe technologie die na een jarenlange testfase klaar is om te evolueren van een prototype naar een operationele turbine.

Tidal Power Scotland Limited is opgericht door het pioniersbedrijf Atlantis dat al meer dan een decennium onderzoek voert naar de ontwikkeling van getijdenenergie.

De technologie is geïnspireerd op de ontwikkelingen in offshore wind en zit in een stroomversnelling met de geplande realisatie van MeyGen, ‘s werelds eerste commerciële getijdenenergieproject in noord Schotland.

Alain Bernard, CEO DEME: “Groot-Brittannië en Schotland zijn wereldleider in de ontwikkeling van getijdenenergie. Rondom de Britse eilanden zijn er grote stroomsnelheden die ideale locaties vormen voor energieopwekking. Net als bij offshore wind willen wij andermaal pionier zijn in deze veelbelovende en duurzame technologie.”