Nieuwe AR-C10 datacollector bij Allied Reliability - vakbeurs

Technisch nieuws 11/04/2016 13:02:21

Op Maintenance 2016: Condition monitoring: op Maintenance-vakbeurs in Antwerp Expo lanceert Allied Reliability Group in primeur zijn AR-C10 datacollector. "The bridge to better monitoring"

Lees hieronder verder   
Verwant

Maintenance en Pumps & Valves brengen bijna 7000 professionals op de been

Juiste reinigingsoplossing voor elke toepassing bij Kärcher - vakbeurs

Masterclass Safety op Maintenance - Pumps&Valves 2016 - invitatie

Cloud-enabled laseroptisch uitlijnsysteem bij PRUFTECHNIK - vakbeurs

Masterclass Smart Maintenance op Maintenance - Pumps&Valves 2016 - invitatie

Doseerunits en kostenefficiënte transfer- en doseerpompen ! - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Ingenieursdebat: Implementatie Industrie 4.0

Ingenieurshuis - Antwerpen

maandag 18 november 2019

Inzicht in lastechniek

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 18/11/2019 tot 16/12/2019

Kwaliteitsmanagement

Europahotel - Gent

dinsdag 19 november 2019

Seminarie: Ethiek van techniek

Koninklijke Militaire School - Brussel

dinsdag 19 november 2019

Welding Week 2019

Flanders Expo Gent

van 19/11/2019 tot 21/11/2019

ie-net-lezing futurist Richard van Hooijdonk

Congrescentrum Ter Elst - Edegem

woensdag 20 november 2019

Keuze van de redactie

(14/11) Auto rijdt op brandstof uit zeewier

(13/11) Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

(6/11) Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

(6/11) Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

(5/11) Jaguar Land Rover verwerkt elektronica in interieur-onderdelen

(31/10) Digitalisering topprioriteit voor Nederlandse en Belgische bedrijven

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Allied Reliability Group (ARG) biedt zijn industriële klanten een totaal geïntegreerde aanpak rond onderhoudsoptimalisatie om hun installaties langer, betrouwbaarder en efficiënter te laten draaien

ARG beoogt directe toegevoegde waarde te creëren door in te zoomen op efficiëntieverbetering van het onderhoudsproces, de organisatie daar rond alsook kosten optimalisatie.

Het verlagen van de onderhoudskosten wordt enerzijds bereikt door het optimaliseren van onderhoudsprocessen, de mensen en de organisatiestructuur en anderzijds door het in kaart brengen van een evenwichtig gebruik tussen tijdsgebaseerd en conditiegedreven onderhoud.

Goed onderhoud aan machines levert directe toegevoegde waarde. Dit door efficiëntieverbetering en kostenbeheersing, op voorwaarde er een proactief en geïntegreerd onderhoudsplan opgesteld is, dat toelaat calamiteiten zowel op technisch als organisatorisch vlak tijdig te detecteren en te elimineren.

Onderhoud wordt per gevolg geen kost maar een investering. Een hogere betrouwbaarheid van uw installaties resulteert in een grotere beschikbaarheid wat uiteindelijk zorgt voor betere bedrijfsresultaten.

ARG’s "Asset Integrity Management"-oplossingen omvatten:

  1. Reliability Engineering: Ontwerp & implementatie van faalmodus gedreven onderhoudsplannen en continue verbeteringsprocessen

  2. Operational Excellence: het verbeteren en optimaliseren van de onderhoudsprocessen en organisatie om zodoende een proactief onderhoudsbeleid te bewerkstelligen

  3. Condition Monitoring: ruim aanbod aan predictieve meettechnologieën alsook remote, wireless en hybride oplossingen, om zodoende te anticiperen op het falen van machines

  4. Producten: ruim aanbod aan premium merken zoals Emerson, Flir, Des-case, SDT, UE Systems, CTC, Prognost …

ARG lanceert in primeur tijdens de Maintenance beurs de AR-C10 datacollector ‘The Bridge to Better Condition Monitoring’. De AR-C10 is een eenvoudig te gebruiken Multi-datacollector die helpt meer efficiëntie te bereiken uit bestaande condition monitoring programma's.

Naast de Multi-technologie datacollectie en integratie, biedt de AR-C10 zijn gebruikers:

- Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke werkomgeving
- Één plaats voor alle dataopslag en beheer
- Het genereren en beheren van alarm settings
- Walk down tool
- Management Route Adherence
- De mogelijkheid tot Remote diagnose

Door de AR-C10 en Allied’s Reliability Management systeem te combineren is het nu mogelijk eenvoudig een conditiebewakingsprogramma te integreren in bestaande online (hardware) installaties en deze koppelen aan bestaande ERP-pakketten zoals SAP, Maximo, en Oracle.

De AR-C10 oplossing stimuleert hogere productiviteit en kosten optimalisatie door gebruikers toe te laten snel en eenvoudig in te spelen op veranderlijke behoeftes van conditiebewaking op variërende installaties zonder meer kosten met zich mee te brengen of nood aan bijkomend personeel.

Bedrijven die conditiebewaking beheersen zoals de ‘best performers’ spenderen 46% minder kosten aan onderhoud. << (foto: ARG)

Te zien op Maintenance 2016 op stand B3018, recht over de conferentieruimte.

Meer informatie:
Allied Reliability Group EMEA
Interleuvenlaan 64 - B-3001 Heverlee
info_emea@alliedreliability.com
http://eu.alliedreliability.com
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Leestip
Ontdek méér innovaties in de beurspreview van Engineeringnet

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Toepassing TPC in spuitgietproduct werkt - techniek

Het Nederlandse spuitgietbedrijf Alligator Plastics slaagde erin om een voorgevormde geometrie uit TPC in een matrijs te omspuiten. De toepassing van TPC’s in een spuitgietproduct werkt dus.

VUB-onderzoekers ontwikkelen nieuwe generatie optische computers

De onderzoeksgroep Applied Physics van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een nieuwe generatie optische computers ontwikkeld, de zogenaamde Coherent Ising machines.

Gerecycleerd materiaal te weinig gebruikt bij productie nieuwe producten

Uit een studie over hoe ver de Belgische kunststofindustrie staat in de circulaire economie blijkt dat de recyclage van kunststoffen in België sinds 2006 met 54% gestegen is.

DP World verlaagt CO2-voetafdruk door inzet hybride containerliften

Onlangs kwamen 10 van in totaal 19 nieuwe hybride straddle carriers aan op de Antwerp Gateway terminal van DP World. De aankoop maakt deel uit van een investering van 197 miljoen euro.

Rittal shelter solutions veroveren de markt - techniek

Rittal Belgium vierde onlangs de levering van de 500ste AAC-shelter aan een tevreden klant. De shelters beschermen apparatuur en installaties tegen externe factoren en bieden vele voordelen.

Bijzondere supergeleider dankzij vrij hangende laagjes

Supergeleiding verdwijnt bij blootstelling van het materiaal aan een sterk magneetveld. Rijksuniversiteit Groningen ontdekte dat de zogeheten Ising supergeleiding daar tegen is beschermd.

Leuven’s onderzoek ontrafelt hoe ziekenhuisbacterie hartklep infecteert

Onderzoekers van het Centrum voor Moleculaire en Vasculaire Biologie (KU Leuven) en UZ Leuven kunnen nu verklaren hoe de ziekenhuisbacterie zich aan een hartklep vasthecht.

Nieuwe pilootfabriek helpt productiebedrijven bij digitalisering

In Hasselt en Luik kunnen voortaan in een realistisch nagebouwde industriële omgeving, samen met specialisten van Sirris, hun eigen ‘productielijn van de toekomst’ gebouwd en getest worden.

Carlo Gavazzi lanceert nieuwe I/O-link smart configurator

De SCTL55 is de nieuwe draagbare, zelfaangedreven en gebruiksvriendelijke slimme configurator voor IO-Link-sensoren die gemakkelijke en snelle toegang tot sensorgegevens mogelijk maakt om sensorparameters overal en altijd te beheren. Het 5,5-inch HD-touchscreen biedt toegang tot diagnotische tools. >>

Partners