Subcon Europe haalt Brits contract binnen

Subcon Europe, gevestigd in de GreenBridge Incubator in Oostende, heeft het contract voor de herstellingswerken aan de strekdam van de jachthaven van Brighton (UK) binnengehaald.

Trefwoorden: #beton, #Brighton, #jachthaven, #maintenance, #onderhoud, #strekdam, #Subcon Europe

Lees verder

Techniek

( Foto: Subcon Europe )

ENGINEERINGNET.BE - In een eerste fase zullen 10 caissons (betonnen bekuipingen) worden behandeld, die onderdeel vormen van de oostelijke strekdam van de jachthaven van Brighton.

Dit project wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de klant Brighton Marina Estate Management Company en Hemsley Orrell Partnership als Consulting engineers.

Subcon voorziet een volledige mariene oplossing, inclusief baggerwerken en grindrecyclage die noodzakelijk zijn voor het leegmaken van de bestaande verouderde caissons, alsook de inspuiting van meer dan 8000 m³ beton op basis van gerecycleerde ballast.

Hiertoe wordt een drijvende betoncentrale ingezet in combinatie met Jack-up platform, hoppers en diverse hulptuigen om zo en zeer efficiënte oplossing te bieden die intens werfverkeer in de jachthaven vermijdt en zo de hinder voor de bewoners van Brighton Marina beperkt kan houden.

Vic Bauwens, General Manager van Subcon Europe: "Ons concept voor het Brighton Marina Caisson Remediation project is gebaseerd op onze expertise in verschillende disciplines en sectoren en heeft ons in staat gesteld een bijzonder efficiënte oplossing te bieden."

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de de financiële garanties van ING die zich onlangs ook in de GreenBridge Incubator vestigde.

Deze financiële instelling zet volop in op innovatie en gelooft sterk in de uitbouw van een speerpuntcluster rond Blue Growth in Oostende en GreenBridge in samenwerking met de UGent.