Zesde editie ‘Ondernemers voor de Klas’ van start gegaan

opleiding 12/01/2016 13:15:30

Gisteren ging de zesde editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ van start, een onderwijsproject van Vlajo in samenwerking met essenscia vlaanderen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Investeren in ManuTech start- en scale-ups populair in Antwerpen of Leuven

Umicore neemt nieuwe Koreaanse productiefabriek in gebruik

Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

GBM Works test vibro-drillen van monopiles

3D geprint poreus mes snijdt onder druk

Uniek nanomateriaal heeft brede waaier aan duurzame toepassingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Nieuw in EPLAN Pro Panel 2.9 & Harness ProD 2.9

EPLAN Webinar

vrijdag 21 februari 2020

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

(11/2) Air Products levert technologie voor Amerikaans waterstof tankstation

(10/2) Thor Park Genk wordt eerste Vlaamse regelluwe zone

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 30 bedrijfsleiders uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende zes weken een gastles aan leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen: “Met dit initiatief willen we ondernemerschap stimuleren bij jongeren en hen inspireren voor wetenschap en techniek.”

‘Ondernemers voor de Klas’ loopt van 11 januari tot eind februari en is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. In alle Vlaamse provincies geven ondernemers en bedrijfsleiders gastlessen om de ondernemingszin bij jongeren aan te scherpen en hen inspiratie te bieden voor hun verdere studie- of beroepskeuze.

Voor de chemische en life sciences industrie gaat het om enkele grote namen als Wouter De Geest (CEO BASF Antwerpen), Dirk Coorevits (Algemeen Directeur Soudal), Volker Weintritt (Managing Director Covestro, het vroegere Bayer), Wim Michiels (CEO Proviron), Roel De Vil (Plant Manager Nippon Shokubai), Toon Bossuyt (CEO Boss Paints) en Patrick Rogiers (Managing Director 3M Benelux).

Beckx: “De chemie, kunststoffen en life sciences is een sector die permanent innoveert en grenzen verlegt met duurzame producten, baanbrekende medicijnen en revolutionaire toepassingen. Bovendien is het een aantrekkelijke sector om in te werken. Daarom is het essentieel dat nog meer jongeren met volle overtuiging kiezen voor een STEM-studierichting (Science, Technology, Engineering, Mathematics).”

‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, Ondernemersplatform ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen.

In totaal nemen meer dan 20 sectorbedrijven deel: 3M, Agfa-Gevaert, Allnex Belgium, BASF, Boss Paints, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, DSM, DuPont de Nemours, Ecosynth, Evonik, Genzyme, Induss, INEOS, JSR Micro, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai, Proviron en Soudal. << (Guy Leysen) (foto: essenscia - Frank Beckx)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Mastercourse: het formuleren van een data science-taak

Deze mastercourse zal op 03/04/2020 een overzicht van data science geven en van de opportuniteiten, die deze wetenschap biedt voor innovatie vanuit een industrieel oogpunt.

Navitrans gaat verder onder Canadese vlag

Het Canadese Valsoft Corporation Inc nam het Kortrijkse Navitrans International marktleider in logistieke software voor Transport, Warehousing (WMS) en Freight Forwarding, over.

Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

Aquafin leverde al energie van de zonnepanelen op hun sites aan via Bolt. Nu gaan ze ook hun energie, opgewekt uit het teveel aan zuiveringsslib, lokaal aanbieden via dezelfde partner.

Daan Schalck wordt enige CEO van North Sea Port

Naar aanleiding van eerder gemaakte afspraken zal Jan Lagasse eind augustus zijn mandaat als co-CEO van North Sea Port afronden, waardoor Daan Schalck de leiding alleen op zich zal nemen.

Asset Performance 4.0: ontdek het programma

Van 10 t.e.m. 12 juni 2020 organiseert BEMAS de eerste editie van de Asset Performance 4.0 Conferentie en Beurs. 3 leerrijke dagen met workshops, boeiende presentaties en 40 bedrijven.

ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

Een van de mooiere beurzen van het voorbije jaar was ongetwijfeld de vierjaarlijkse textieltechnologiebeurs Itma, waarop Belgen met hun technologie nog steeds het verschil maken.

Nieuw kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface

Materials + Eurofinish + Surface biedt op 3-4 juni in het NH Koningshof te Veldhoven een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de gehele keten; van grondstof tot gerealiseerd product.

Sabca onder nieuwe vleugels

Sabca, Société Anonyme Belge de Constructions Aéronautiques, stond al even in het uitstalraam. Onlangs kwam een en ander in een stroomversnelling.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners