RS Components introduceert Robox 3D-printer voor Rapid prototyping - techniek

Technisch nieuws 23/11/2015 9:53:58

De gebruiksvriendelijke en veelzijdige Robox 3D-printer wordt geleverd met een verwisselbare printkop voor een optimale microproductie.

Lees hieronder verder   
Verwant

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen - techniek

Nieuwe contactloze connectoren bij RS bieden grote voordelen - techniek

Nieuwe innovatieve gehoorbeschermers bij RS met verbeterde bescherming - techniek

RS Components introduceert de Raspberry Pi 3 - techniek

Nieuwe lockout-apparatuur van RS voor meer veiligheid op locatie - techniek

RS Components frist aanbod pneumatische onderdelen SMC op - techniek

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

PNOZmulti Programming

Pilz Academy - Gent

donderdag 14 november 2019

Ingenieursdebat: Implementatie Industrie 4.0

Ingenieurshuis - Antwerpen

maandag 18 november 2019

Inzicht in lastechniek

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 18/11/2019 tot 16/12/2019

Kwaliteitsmanagement

Europahotel - Gent

dinsdag 19 november 2019

Seminarie: Ethiek van techniek

Koninklijke Militaire School - Brussel

dinsdag 19 november 2019

Welding Week 2019

Flanders Expo Gent

van 19/11/2019 tot 21/11/2019

Keuze van de redactie

(6/11) Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

(6/11) Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

(5/11) Jaguar Land Rover verwerkt elektronica in interieur-onderdelen

(31/10) Digitalisering topprioriteit voor Nederlandse en Belgische bedrijven

(29/10) Opening recyclingbedrijf in Haven Oostende

(29/10) AB InBev organiseert grootste deel haventransport per trein

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, lanceert de Robox, de eerste 3D-printer van het Engelse bedrijf CEL, dat al jaren gereedschap ontwikkelt en produceert.

Dat zie je terug in de goed ontworpen, hoogwaardige behuizing, de printkwaliteit  en de eenvoud van het gebruik, tegen een aantrekkelijke prijs! De Robox is geschikt voor een groot aantal gebruikers, van elektronica-/industriële technici en productontwikkelaars die betrokken zijn bij het creëren van ontwerpen met behulp van Rapid prototyping, tot studenten.

De grootste onderscheidende factor van de Robox is het gepatenteerde dual-nozzle systeem, waarmee de gebruiker sneller (max. 300%) objecten kan printen met een hoge resolutie.

Een printkop bevat een 0,3mm en een 0,8mm extrusie diameter nozzle. Hierdoor kan de Robox zeer hoog gedetailleerde oppervaktes printen, waarbij de binnenkant van een model met de grote nozzle zeer snel opgevuld wordt.

Het resultaat is een afwerking van zeer hoge kwaliteit in een veel kortere printtijd. Andere hoogwaardige 3D-printspecificaties zijn o.a. een bouwvolume van 210 x 150 x 100 mm en een maximale laagresolutie van 20 micron.

Door het gepatenteerde HeadLock Systeem is de printkop van de Robox snel en eenvoudig te verwisselen, zodat de gebruiker altijd met de juiste kop werkt voor de desbetreffende functie.

Dankzij de verwisselbare printkop is de Robox in plaats van slechts een 3D-printer, een toekomstbestendig en multifunctioneel platform voor microproductie.

Het bedrijf heeft een uitgebreide “routekaart” met hardware- en software-upgrades voor nieuwe functies en mogelijkheden, zoals de binnenkort te lanceren dual-material kop en een snijmes/freeskop die de Robox de mogelijkheid geven om papier, karton en vinyl te snijden in iedere gewenste vorm.

Dankzij deze aanpassingsvermogen is de Robox uit te bouwen tot een volledig microproductie- en prototypingsysteem.

De Robox 3D-printer is compatibel met Windows, Apple en Linux-besturingssystemen en wordt geleverd met Robox AutoMaker-software, die 3D-ontwerpen vertaalt in een voor de printer geschikte taal door het 3D-model in lagen te “snijden” en de informatie vervolgens door te zenden naar de Robox, zodat deze klaar is voor productie.

De machine is compatibel met een brede reeks aan materialen, waaronder PLA, ABS, HIPS, nylon, PETG en PVA, en de functie “Automatic bed leveling” zorgt ervoor dat de print iedere keer aan de plaat hecht zonder interventie van de gebruiker.

Bovendien bespaart het Automatic Material Recognition-systeem tijd en moeite bij de verwerking van de materiaalinformatie en dankzij de vooraf geladen printprofielen op iedere spoel kan de gebruiker snel aan het werk.

De printer wordt geleverd in een behuizing die uitdrogen voorkomt en snel, veilig en eenvoudig te gebruiken is.

De Robox 3D-printer is de laatste uitbreiding van het groeiende assortiment Rapid-prototyping-machines van RS, waaronder andere scherp geprijsde 3D-printers van 3D Systems, MakerBot, Ultimaker, BEEVERYCREATIVE en RepRapPro, evenals de RS IdeaWerk en IdeaWerk Pro 3D-printers.

De Robox 3D-printer is nu verkrijgbaar bij RS Components. De kit bestaat uit één spoel met filament, geïntegreerd 4GB geheugen, USB-stick, USB-kabel, AC-plug, toolset en alcoholdoekjes.

De printer wordt tevens geleverd met een instructiehandboek en standaard 2 jaar garantie. <<

Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Jaguar Land Rover verwerkt elektronica in interieur-onderdelen

Ingenieurs van Jaguar Land Rover hebben een revolutionaire technologie voor auto-interieurs gepresenteerd, waarmee het de elektronische printplaat direct in het onderdeel verwerkt.

Vopak vergroot opslag van chemicaliën in Antwerpse haven

Het bedrijf investeert in 50.000 cbm nieuwe roestvrijstalen capaciteit, ofwel 8 tanks, voor de opslag van chemicaliën in de haven van Antwerpen aan de Vopak Terminal Linkeroever.

Belgian Boiler Company pakt uit met unieke troeven - advertorial

Belgian Boiler Company (BBC) verdeelt sinds januari 2019 ook de grotere Bosch warmwaterketels en de oververhit waterketels vanaf 2,5 MW en hoger in de Belgische markt.

Al 11% meer faillissementen dan vorig jaar

Uit de nieuwste Graydon barometer faillissementen blijkt dat er in eerste tien maanden van 2019 reeds 9.832 faillissementen genoteerd werden, ofwel ruim 11% meer dan vorig jaar.

Jan De Nul kiest voor 100% hernieuwbare brandstof

Jan De Nul Group zal zijn onderhoudsbaggerwerken in de Benelux uit gaan voeren met 100% hernieuwbare brandstof. Een nieuwe stap om zijn CO2-uitstoot onmiddellijk en aanzienlijk te reduceren.

UZ Leuven behaalt vier kwaliteitslabels in één keer

Onlangs werd bij UZ Leuven de vierde JCI-visitatie afgesloten, waarbij het ziekenhuis als eerste in Vlaanderen vier verschillende kwaliteitslabels in één keer kreeg.

ISO 45001 - Lead Assessor Occupational Health & Safety

Gezondheid en veiligheid op de werkvloer zijn cruciaal voor de resultaten en reputatie van elke organisatie. Als hoofdauditor werk je mee aan het succes van een ISO 45001-traject.

”Meer samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland voor innovatie nodig”

Dat is de boodschap vanuit de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag, die onlangs plaatsvond in de Nederlandse ambassade te Brussel.

Carlo Gavazzi lanceert nieuwe I/O-link smart configurator

De SCTL55 is de nieuwe draagbare, zelfaangedreven en gebruiksvriendelijke slimme configurator voor IO-Link-sensoren die gemakkelijke en snelle toegang tot sensorgegevens mogelijk maakt om sensorparameters overal en altijd te beheren. Het 5,5-inch HD-touchscreen biedt toegang tot diagnotische tools. >>

Partners