Winnaars Deloitte Technology Fast 50 bekend gemaakt

Het Waalse bedrijf X-RIS, gevestigd in Ans, werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Deloitte Technology Fast 50. De Rising Star-award 2015 werd gewonnen door Domobios.

Trefwoorden: #award, #Basalte, #Deloitte Fast 50, #Destiny, #Dombios, #KitoZyme, #technologiebedrijven, #X-RIS

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - De Deloitte Technology Fast 50 maakt jaarlijks een rangorde op van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België.

De Deloitte Technology Fast 50-competitie word in samenwerking met ING, Euronext, Fortino en De Standaard georganiseerd.

X-RIS werd de winnaar en het snelst groeiende technologiebedrijf in België met een omzetgroei van 701%. Het bedrijf is gespecialiseerd in originele en vernieuwende producten op het gebied van digitale röntgenfotografie voor niet-destructief onderzoek en beveiliging.

Nicolas Poelst, mede-oprichter en commercieel verantwoordelijke van X-RIS: “Het is dankzij ons hele team dat we systemen op basis van röntgenstraling hebben kunnen ontwikkelen voor zowel de ruimtevaart als voor vliegtuigen en boten.”

iText Group (groei van 653%), dat een technische component produceert die wordt gebruikt door tal van andere IT-bedrijven, en Cmosis (groei van 615%), een leverancier van geavanceerde, algemeen verkrijgbare, volledig op maat gemaakte CMOS-beeldsensors, eindigden respectievelijk op een tweede en een derde plaats.

De Most Sustainable Growth-award ging naar GeoSea, DEME’s specialist in complexe offshoreprojecten voor maritieme engineering.

De snelst groeiende bedrijven in vier selecte sectoren werden eveneens bekroond:

  • Award voor de sector van IT & Digital Solutions: X-RIS
  • Award voor de sector van Clean Tech & Energy: Basalte
  • Award voor de sector van Biotech, Nanotech & Medtech: KitoZyme
  • Award voor de sector van Internet, Media & Telecom: Destiny

Tien ondernemingen die minder dan vijf jaar in bedrijf zijn, werden genomineerd voor de titel van “Rising Star 2015”. Een onafhankelijke jury koos Domobios, een bedrijf gespecialiseerd in de bestrijding van allergieën, als winnaar van deze award.

De Belgische winnaars doen automatisch mee aan de Deloitte Technology Fast 500 EMEA-competitie. Deze competitie telt 21 deelnemende landen en wil een rangorde opstellen van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Fast 500-ranglijst zal op 2 december 2015 worden bekendgemaakt in Londen.


Op de foto:
Nicolas Poelst, X-RIS (l) en Pierre Buffet, Domobios (r)