Management buy-out: Maintenance Partners opnieuw in Belgische handen

Bedrijfsnieuws 17/11/2015 13:27:31

Vijf directieleden van technisch dienstverlener Maintenance Partners kopen Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems uit. "We verankeren ons bedrijf opnieuw in België".

Lees hieronder verder   
Verwant

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

4.4% dividend voor coöperanten van Wind Together

Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Belgische euromunten voortaan in Nederland geslagen

Biocartis haalt 80 miljoen euro op via kapitaalverhoging

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7/IHE/DICOM)

Bluepoint - Brussel

woensdag 18 september 2019

Kwaliteitsmanagement - ISO 9001:2015

NBN - Brussel

donderdag 19 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Studiedag Energie-efficiëntie

Vlaams Parlement - Brussel

vrijdag 20 september 2019

Webinar: 7 innovatieve veiligheids­oplossingen

Pilz Webinar

vrijdag 20 september 2019

Keuze van de redactie

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

(10/9) Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

(9/9) 2.640 zonnepanelen voor spaarbekkencentrale in Coo

(5/9) SAFIR-consortium test simultane dronevluchten in DronePort

(4/9) VINCI Energies heeft IZEN overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het onderhoudsbedrijf Maintenance Partners staat opnieuw op eigen benen. Dat laat het management officieel weten.

Het bedrijf is een gekende naam in de markten van het onderhoud en de herstelling en revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines.

Na in 2001 opgericht te zijn als een Belgische onderneming, kwam het bedrijf in 2009 onder de vleugels van het Japanse Mitsubishi Heavy Industries (het latere Mitsubishi Hitachi Power Systems), dat de jaren daarop stevig investeerde in de uitbouw van de service-infrastructuur.

Nu nemen vijf leden van het management het heft opnieuw zelf in handen, naar verluidt in nauw overleg met de Japanners: "We hebben samen de afgelopen maanden onze toekomststrategie uitvoerig besproken en de management teams zijn tot de conclusie gekomen dat beide ondernemingen over voldoende expertise en marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien". Dus zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Bij de management buy-out zijn vijf directieleden van Maintenance Partners betrokken: de huidige CEO Wim Schelfaut, CFO Ludovic Thybergin, COO Dirk Coveliers, Director Business Development Jean Louis Counet en Director Shared Services Luc Nevejans.

Zij nemen de participatie van Mitsubishi Hitachi Power in Maintenance Partners volledig over. Beide bedrijven zullen in de toekomst evenwel nauw blijven samenwerken omdat Maintenance Partners zijn status van Authorized Service Center voor MHPS behoudt en zijn activiteiten voor de Japanse groep nog zal uitbreiden.

"De onderneming verkeert financieel in topconditie, met een eigen vermogen dat boven het Belgische gemiddelde uitsteekt", aldus de vijf. "Bovendien biedt deze buy-out de beste garantie voor de bestaande arbeidsplaatsen".

Ook niet onbelangrijk: "We hebben zowel de technologie als de expertise in huis om de meest complexe onderhoudstaken uit te voeren, ook in de energievoorziening. We blijven focussen op de kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zowel projecten voor onze grote klanten als voor de kleinere die we nog steeds als onze core business beschouwen".

"Wij kunnen bogen op de ervaring van een internationaal OEM-bedrijf, maar dan wel gekoppeld aan de mentaliteit van een lokale serviceverlener. Deze visie zullen we dankzij de Belgische verankering meer dan ooit realiseren”.

Wat de Japanners er toe drijft hun aandelen in een financieel gezond bedrijf te verkopen, is niet duidelijk. Evenmin werd meegedeeld hoeveel de vijf managers betalen voor de overname. << (Bert Belmans) (foto: Maintenance Partners, onderhoud windturbine)

ACHTERGROND
Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel in Antwerpen is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Essent neemt Limburgse zonnepanelenexpert Aralt over

Door de overname van Aralt gaat energieleverancier Essent zich nu ook op de markt van de zonnepanelen gooien. Het bedrijf evolueert zo nog meer van energie- naar dienstenleverancier.

Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

Wetenschappers van de UAntwerpen, de TU Delft en de UHasselt hebben bacteriën ontdekt die leven op elektriciteit en stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels kunnen sturen.

Basisopleiding milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015 - uitnodiging

ISO 14001 is de internationale norm voor het opzetten en certificeren van milieumanagement-systemen. Ga ermee aan de slag en garandeer dat de milieu-impact gemeten en verbeterd wordt.

EU-project voor bouwmaterialen op basis van schimmels

Bakstenen op basis van schimmels maakt bouwmateriaal duurzamer en zelfreparerend. Het Fungar-project ontvangt 2,85 miljoen euro vanuit Horizon 2020 om dit materiaal verder te ontwikkelen.

Nieuwe generatie Magnet Schulz GSCX vergrendelmagneten - techniek

De serie GSCX van Magnet Schultz, bij ons vertegen­woordigd door Rotero, is een nieuwe generatie vergrendel­magneten met beschermings­klasse IP40 en zijn bestand tegen hoge dwarskrachten.

CE markering voor interpretatie van longtest met Artificiële Intelligentie

ArtiQ behaalde deze CE markering voor ArtiQ.PFT, software op basis van artificiële intelligentie (AI) voor de automatische interpretatie van longfunctietesten om longziektes op te sporen.

Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

Nederlandse partners starten een groot project voor de ontwikkeling van een nieuwe technologie om organische microverontreinigingen, zoals medicijnresten, uit afvalwater te filteren.

Borealis investeert 1 miljard euro in nieuwe fabriek in Kallo

Onlangs werd in Kallo het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe propaan­dehydrogenatie­fabriek (PDH). Dit project zal ook enkele honderden voltijdse banen opleveren

Partners