Management buy-out: Maintenance Partners opnieuw in Belgische handen

Bedrijfsnieuws 17/11/2015 13:27:31

Vijf directieleden van technisch dienstverlener Maintenance Partners kopen Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems uit. "We verankeren ons bedrijf opnieuw in België".

Lees hieronder verder   
Verwant

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

4.4% dividend voor coöperanten van Wind Together

Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Belgische euromunten voortaan in Nederland geslagen

Biocartis haalt 80 miljoen euro op via kapitaalverhoging

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Workshop Industrial Security

Kortrijk, Wondelgem, Berchem en Diepenbeek

van 25/02/2020 tot 5/03/2020

Elektrisch voertuig: mobiele batterij of extra belasting net?

UGent Campus Kortrijk

dinsdag 25 februari 2020

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

Keuze van de redactie

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

(12/2) DEME Offshore en Herrenknecht bouwen samen onderzeese boor

(12/2) Winnaars Foreign Investment Trophy 2020 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het onderhoudsbedrijf Maintenance Partners staat opnieuw op eigen benen. Dat laat het management officieel weten.

Het bedrijf is een gekende naam in de markten van het onderhoud en de herstelling en revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines.

Na in 2001 opgericht te zijn als een Belgische onderneming, kwam het bedrijf in 2009 onder de vleugels van het Japanse Mitsubishi Heavy Industries (het latere Mitsubishi Hitachi Power Systems), dat de jaren daarop stevig investeerde in de uitbouw van de service-infrastructuur.

Nu nemen vijf leden van het management het heft opnieuw zelf in handen, naar verluidt in nauw overleg met de Japanners: "We hebben samen de afgelopen maanden onze toekomststrategie uitvoerig besproken en de management teams zijn tot de conclusie gekomen dat beide ondernemingen over voldoende expertise en marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien". Dus zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Bij de management buy-out zijn vijf directieleden van Maintenance Partners betrokken: de huidige CEO Wim Schelfaut, CFO Ludovic Thybergin, COO Dirk Coveliers, Director Business Development Jean Louis Counet en Director Shared Services Luc Nevejans.

Zij nemen de participatie van Mitsubishi Hitachi Power in Maintenance Partners volledig over. Beide bedrijven zullen in de toekomst evenwel nauw blijven samenwerken omdat Maintenance Partners zijn status van Authorized Service Center voor MHPS behoudt en zijn activiteiten voor de Japanse groep nog zal uitbreiden.

"De onderneming verkeert financieel in topconditie, met een eigen vermogen dat boven het Belgische gemiddelde uitsteekt", aldus de vijf. "Bovendien biedt deze buy-out de beste garantie voor de bestaande arbeidsplaatsen".

Ook niet onbelangrijk: "We hebben zowel de technologie als de expertise in huis om de meest complexe onderhoudstaken uit te voeren, ook in de energievoorziening. We blijven focussen op de kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zowel projecten voor onze grote klanten als voor de kleinere die we nog steeds als onze core business beschouwen".

"Wij kunnen bogen op de ervaring van een internationaal OEM-bedrijf, maar dan wel gekoppeld aan de mentaliteit van een lokale serviceverlener. Deze visie zullen we dankzij de Belgische verankering meer dan ooit realiseren”.

Wat de Japanners er toe drijft hun aandelen in een financieel gezond bedrijf te verkopen, is niet duidelijk. Evenmin werd meegedeeld hoeveel de vijf managers betalen voor de overname. << (Bert Belmans) (foto: Maintenance Partners, onderhoud windturbine)

ACHTERGROND
Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel in Antwerpen is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

Uit een bevraging van Start it @KBC blijkt dat de werkgelegenheid, de verkoop en de investeringen bij start-ups sterk in de lift zitten. Gemiddeld scoren ze beter dan KMO's.

Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

Audi Brussels, Kautex Textron Benelux, Total en Vandemoortele zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst, maakbedrijven die dankzij strategische transformaties de grootste doorbraak boekten.

Belgian Offshore Days 2020 focust op geavanceerd data-gebruik

De Belgian Offshore Days 2020 conferentie in Oostende zal dit jaar in het teken staan van geavanceerd gebruik van ‘data’ doorheen de levenscyclus van offshore wind parken.

Omschakeling van aardolie naar hout in chemische industrie haalbaar?

Een interdisciplinair team van onder andere bio-ingenieurs en economen van de KU Leuven heeft in kaart gebracht hoe hout aardolie kan vervangen in de chemische industrie.

Fluvius realiseert technisch hoogstandje bij Katoen Natie

Fluvius heeft eind 2019 twee windturbines gekoppeld aan de elektriciteitscabine van de logistieke site. Gecombineerd met zonnepanelen gebruikt Katoen Natie nu voor 70% aan duurzame energie.

Chemische bouwsteen uit hernieuwbare grondstof ontwikkeld

De universiteiten van Antwerpen, Gent en Leuven zijn er in geslaagd om op een duurzamere manier catechol te maken, vertrekkende van een hernieuwbare grondstof.

Antwerp Space versnelt communicatie met ISS

Een onlangs gelanceerde Antares-raket vervoerde niet enkel benodigdheden voor de bemanning, maar ook een geavanceerde ARGO-modem van het Belgische Antwerp Space.

Vlaamse kennisinstellingen ontwikkelen staprobot voor kinderen

Het project MOTION wil kinderen met een neurologische aandoening helpen met een gepersonaliseerd en meegroeiend exoskelet: een combinatie van 3D-techniek, lichte materialen en slim textiel.

speedigus service: slijtvaste maatwerk-onderdelen

Om altijd snel de juiste glijlageroplossingen te kunnen leveren en te installeren, heeft igus meer dan 12.000 verschillende iglidur glijlagertypen gemaakt van tribo-polymeren in voorraad. Daarnaast produceert igus maatwerkcomponenten. Dit wordt bepaald door de motion plastics specialist op basis van de benodigde aantallen.

Partners