Management buy-out: Maintenance Partners opnieuw in Belgische handen

Bedrijfsnieuws 17/11/2015 13:27:31

Vijf directieleden van technisch dienstverlener Maintenance Partners kopen Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems uit. "We verankeren ons bedrijf opnieuw in België".

Lees hieronder verder   
Verwant

IIoT-bedrijf haalt 1 miljoen euro op in financieringsronde

4.4% dividend voor coöperanten van Wind Together

Tessenderlo Group wordt volledig eigenaar van T-Power

Belgische euromunten voortaan in Nederland geslagen

Biocartis haalt 80 miljoen euro op via kapitaalverhoging

Financieringsronde Arkite levert 1,6 miljoen euro op

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

MindSphere: (R)evolution with the cloud

Webinar Siemens

dinsdag 25 juni 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Keuze van de redactie

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het onderhoudsbedrijf Maintenance Partners staat opnieuw op eigen benen. Dat laat het management officieel weten.

Het bedrijf is een gekende naam in de markten van het onderhoud en de herstelling en revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines.

Na in 2001 opgericht te zijn als een Belgische onderneming, kwam het bedrijf in 2009 onder de vleugels van het Japanse Mitsubishi Heavy Industries (het latere Mitsubishi Hitachi Power Systems), dat de jaren daarop stevig investeerde in de uitbouw van de service-infrastructuur.

Nu nemen vijf leden van het management het heft opnieuw zelf in handen, naar verluidt in nauw overleg met de Japanners: "We hebben samen de afgelopen maanden onze toekomststrategie uitvoerig besproken en de management teams zijn tot de conclusie gekomen dat beide ondernemingen over voldoende expertise en marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien". Dus zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Bij de management buy-out zijn vijf directieleden van Maintenance Partners betrokken: de huidige CEO Wim Schelfaut, CFO Ludovic Thybergin, COO Dirk Coveliers, Director Business Development Jean Louis Counet en Director Shared Services Luc Nevejans.

Zij nemen de participatie van Mitsubishi Hitachi Power in Maintenance Partners volledig over. Beide bedrijven zullen in de toekomst evenwel nauw blijven samenwerken omdat Maintenance Partners zijn status van Authorized Service Center voor MHPS behoudt en zijn activiteiten voor de Japanse groep nog zal uitbreiden.

"De onderneming verkeert financieel in topconditie, met een eigen vermogen dat boven het Belgische gemiddelde uitsteekt", aldus de vijf. "Bovendien biedt deze buy-out de beste garantie voor de bestaande arbeidsplaatsen".

Ook niet onbelangrijk: "We hebben zowel de technologie als de expertise in huis om de meest complexe onderhoudstaken uit te voeren, ook in de energievoorziening. We blijven focussen op de kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, op zowel projecten voor onze grote klanten als voor de kleinere die we nog steeds als onze core business beschouwen".

"Wij kunnen bogen op de ervaring van een internationaal OEM-bedrijf, maar dan wel gekoppeld aan de mentaliteit van een lokale serviceverlener. Deze visie zullen we dankzij de Belgische verankering meer dan ooit realiseren”.

Wat de Japanners er toe drijft hun aandelen in een financieel gezond bedrijf te verkopen, is niet duidelijk. Evenmin werd meegedeeld hoeveel de vijf managers betalen voor de overname. << (Bert Belmans) (foto: Maintenance Partners, onderhoud windturbine)

ACHTERGROND
Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel in Antwerpen is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

essenscia PolyMatters vindt ban op kunststoffen geen goede zaak

De toepassing van de nieuwe Europese richtlijn over Single Use Plastics (SUP) moet zo gebeuren dat de federale en regionale overheden wetgeving en maatregelen maximaal op elkaar afstemmen.

Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

Het Amerikaanse Medidata levert cloud-oplossingen voor de life sciences-industrie en had vorig jaar een omzet van 564 miljoen euro. Dassault Systèmes betaalt 5,1 miljard euro voor de overname.

Artificiële intelligentie: Vlaamse, Waalse en nationale initiatieven

Agoria wil met haar Artificial Intelligence Adoption Focus Group de adoptie van Artificiële Intelligentie bij lidbedrijven bevorderen en de Belgische AI-sector meer visibiliteit geven.

Kempische bedrijven investeren 3,8 miljoen euro in diepe geothermie

Drie gerenommeerde industriële families uit de Kempen met name Lauwers van Profel, Swerts van Soudal en Tormans hebben hebben HITA opgericht om diepe geothermie een kans te geven.

Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

Deze applicatielabs openen: ‘Smart Assembly & Production’ en ‘Smart Production Organisation’ op UGent Campus Kortrijk en het Augmented & Virtual Reality Technlogielab van Howest in Kortrijk.

Siemens implementeert testen voor ’Connected en Automated Driving’

Streetwise, de real-world scenario database van TNO voor geautomatiseerd rijden, is vanaf heden te gebruiken in Siemens simulatieomgeving Simcenter Prescan.

Wereldprimeur: Jan De Nul stelt als eerste baggeraar CO2-reductie doelen op

Jaarlijks komt er 15% minder CO2 vrij bij onder­houds­bagger­werken in de kustjachthaven van Nieuwpoort. Tegen 2022 gaat het om 15% minder CO2 bij 80% van de Vlaamse onder­houds­bagger­contracten.

6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

Dit jaar wordt al voor de 18de keer de Leeuw van de Export uitgereikt door Flanders Investment & Trade (FIT). Na een eerste juryronde werden onlangs zes bedrijven genomineerd.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners