• 10/11/2015

Ixor helpt Appiness echt interactieve TV ontwikkelen

Welk cool vestje draagt Daniel Craig in de laatste James Bond? Of geïnteresseerd in het horloge om de pols van Jeroen Meus tijdens ‘Dagelijkse Kost’? Appiness heeft binnenkort de antwoorden.

Trefwoorden: #Appiness, #interactieve TV, #Ixor

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Appiness zorgt ervoor dat TV kijkers binnenkort meteen product-placement informatie kunnen opvragen over hun favoriete programma’s en personaliteiten.

Met deze unieke interactieve oplossing kunnen kijkers, zelfs terwijl ze TV zien, gerelateerde producten en diensten inkijken en online kopen. Twee Ixor software specialisten werken mee aan de ontwikkeling van de Appiness ‘Spott’ app en Apptvate, de achterliggende engine, en integraties met TV makers en zenders.

Appiness waardeert de ervaren IT specialisten van Ixor, en maakt flexibel gebruik van hen om vaart te maken met zijn revolutionaire product-placement oplossing.

Unieke product-placement oplossing
Appiness, een start-up uit Aalst, werkt momenteel hard aan een product-placement oplossing die d.m.v. visuele algoritmen een schat aan informatie extraheert uit films, series en diverse andere TV programma’s.

Via de afstandsbediening of de Spott app komen TV kijkers details te weten over de kleding en accessoires van de acteurs, of de recepten en ingrediënten die in kookprogramma’s de revue passeren.

Dit uniek interactief concept biedt TV kijkers de mogelijkheid om vanuit hun zetel de artikels te doorbladeren en meteen over te gaan tot online aankopen.

Appiness wil op deze manier TV ècht interactief maken. Met die stelling klopte mede-oprichter Michel de Wachter aan bij Namahn, één van de Hybrio partners van Ixor, aan. Namahn is een ontwerp- en adviesbureau dat in samenwerking met Appiness het conceptueel ontwerp van de ‘Spott’ app onder handen nam.

De werkzaamheden aan dit product service systeem startte met een workshop, waarin een mentaal model van de app werd uitgewerkt. Een mentaal model bekijkt een applicatie vanuit het perspectief van de gebruiker.

De samenwerking bracht meer duidelijkheid over de verschillende blokken functionaliteit, gebaseerd op de verschillende gebruikers en taken die zij binnen het product service systeem willen en kunnen uitvoeren. Namahn hielp Appiness op deze manier hun ideeën te verfijnen en te vertalen naar een briefing om de ontwikkelaars te kunnen aansturen.

Bart van Bos, Michel De Wachter & Jonas De Cooman vertellen over Appiness en hoe doorgedreven interactiviteit de TV beleving van ons allemaal zal veranderen.

Senior IT profielen gezocht èn gevonden
Mede-oprichter Michel De Wachter zegt dat Appiness op zoek ging naar senior profielen voor het sturen en uitvoeren van complexe IT engineering projecten.

“Via BNP en Namahn zijn we terecht gekomen bij Ixor. De doorwinterde consultants Didier en Bart maken sinds drie maanden deel uit van het Appiness team dat intussen meer dan 15 mensen telt.”

“Het is verbazend hoe Didier en Bart op technisch vlak richting geven aan Appiness, en zelf complexe taken uitvoeren en opvolgen binnen het ontwikkelteam,” vertelt Bart Van Bos, Technical Lead Appiness.

“Didier is nagenoeg voltijds betrokken, en werkt samen met Bart van Bos aan Apptvate, het achterliggende raderwerk dat de visuele analyse van TV programma’s beheert. Hij drukt met succes zijn stempel op het volledige backend gedeelte dat de data aanlevert aan de Spott app.”

“Ixor consultant Bart neemt deeltijds de rol van Scrum Master waar en faciliteert het werk van het Scrum team. Hij houdt de vinger aan de pols m.b.t. het werk die de programmeurs verrichten vanuit verschillende locaties. Op wekelijkse basis informeert Bart het team en geeft duidelijke instructies tijdens onze overlegmomenten in ons kantoor. Het software development werk is nu een viertal maanden bezig, en we zitten momenteel volledig op schema.”

Full speed richting lancering Spott app
Bart Van Bos geeft aan dat er voor Appiness veel te gebeuren de komende tijd. “De development is op kruissnelheid en gaat in rechte lijn door richting maart 2016, de officiële lancering van de Spott app. Intussen zijn er veel contacten met internationale TV makers en zenders, en worden nieuwe cont(r)acten voorbereid.”

Ondertussen gaat Appiness non-stop door met het analyseren van high-definition beeldmateriaal van TV programma’s.

“Voor een langspeelfilm bijvoorbeeld gaat het over zowat 600 producten en diensten, inclusief exacte overeenkomsten en goedkopere alternatieven. Deze informatie omvat o.a. het merk, de prijs en de winkels waar online kan aangekocht worden.”

Beleving TV kijkers staat centraal
“Voor Appiness staan de talrijke TV kijkers centraal,” benadrukt Jonas De Cooman, mede-oprichter van Appiness. “Zij kunnen via een TV screen overlay de product placement items overlopen zonder iets te missen van hun favoriete programma’s. Ook kunnen ze op elk moment terecht op de Spott app via hun tablet, smartphone of laptop.”

Op Spott kan je inloggen en je eigen feed bekijken. Je ziet er bijvoorbeeld de kleding en accessoires die Selena Gomez draagt tijdens films en optredens, afgewisseld met de lekkerste recepten uit de ‘Keuken van Sofie’ en reistips afgeleid van je favoriete romantische komedie. Leuk is dat je dit soort items in je wishlist kan plaatsen of delen met vrienden via sociale media.

Een solide basis voor internationale groei
Appiness is vorig jaar met zijn idee voor een innovatieve product placement oplossing van start gegaan onder de vorm van een iMinds innovatieproject. Daarna werd er via IWT en investeerders één miljoen euro opgehaald om de ontwikkeling van het product verder te financieren.


OVER IXOR
Ixor is een Vlaams softwarebedrijf en Internet of Things (IoT) specialist met meer dan 60 gedreven mensen. Het bedrijf kent een stevige groei in België en omringende landen.

Naast uitdagende softwaretoepassingen ontwikkelt Ixor heel uiteenlopende ‘Internet of Things’ toepassingen. Door het verbinden van sensoren, mobiele toestellen, cloud apps, geolocalisering en andere technologieën slaagt Ixor erin waardevolle toepassingen te creëren waarmee bedrijven nieuwe inkomstenmodellen kunnen realiseren. Het dynamische Ixor team heeft veel expertise en ervaring opgebouwd in een hele reeks sectoren.

Het vlaggeschip-product van Ixor is het ixortalk platform voor het eenvoudig in real time monitoren, aansturen en beheren van installaties. De ixortalk software en hardware dringt door in tal van Smart Cities sectoren zoals Dynamic Public Transport, Parking Guidance, Airport Infrastructure, Energy & Utilities en Healthcare.

Telkens verbindt ixortalk draadloos systemen, sensoren en personen, zodat instellingen beschikken over een vollediger overzicht, maar ook dieper en sneller kunnen ingrijpen op de gehele geografisch verspreidde installatie.

Met ixortalk optimaliseren ze hun werking en dienstverlening, waaruit productiviteitswinst volgt en ook een aanbod met hogere toegevoegde waarde voor duizenden eindklanten.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.