Ruben Baetens wint 1ste innovatie-award ’Slimme GEIT’

Ruben Baetens van de KU Leuven kreeg deze innovatie-award voor ‘De volgende generatie rekenmodellen voor energiesimulaties op stadsniveau’ aan het NZEB Symposium - Passive & Beyond.

Trefwoorden: #Annemie Turtelboom, #award, #bouwen, #energiezuinig, #energiezuinig bouwen, #innovatie, #KU Leuven, #NZEB, #passief huis, #Slimme GEIT, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Passiefhuis-Platform vzw )

ENGINEERINGNET.BE - De award werd uitgereikt door Vlaams minister Annemie Turtelboom, Gentse schepen Tine Heyse en directeur van Passiefhuis-Platform Els Vanden Berghe.

Els Vanden Berghe: “Vandaag is de nood aan rekenmodellen die niet alleen naar het gebouw zelf kijken, maar ook naar de context waarin dat gebouw zich bevindt steeds groter."

Door het uitreiken van deze 'Slimme GEIT'-award wil organisator Passiefhuis-Platform innovatie in de bouwmarkt stimuleren.

Annemie Turtelboom: “Door samen te werken met alle actoren in de bouwsector creëren we een groot draagvlak voor de verduurzaming van ons woningpark. Zo kunnen we de renovatiegraad snel optrekken, investeren in energie-efficiëntie en tegelijkertijd werkgelegenheid creëren. Alleen dan kunnen we de doelstelling halen van het Renovatiepact: elke woning energiezuinig maken tegen 2050.”


ACHTERGROND
GEIT staat voor Gebouw, Energie-efficiëntie, Innovatie en Techniek.

De award is een ontwerp van jonge Gentse ontwerper Joris Thys i.s.w.m. Studio Kubuz en werd 3D geprint.